H Hyundai στρέφεται στις τεχνολογίες κινητικότητας


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ως το 2025, ο όμιλος της Hyundai Motor θα επενδύσει περίπου 31,4 δισεκατομμύρια ευρώ στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και κινητικότητας και θα έχει τη στήριξη της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/10/2019

Όπως έγινε γνωστό, το επιχειρηματικό σχέδιο του Ομίλου Hyundai Motor προβλέπει την ανάπτυξη τεχνολογιών και τη δημιουργία καινούργιων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τα οποία θα έχουν συστήματα αυτόνομης οδήγησης και συνδεσιμότητας, καθώς και την υιοθέτηση υπηρεσιών διαμοιρασμού οχημάτων. Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε να επενδυθούν περίπου 31,4 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2025 για να γίνει η εταιρεία ανταγωνιστική σε αυτούς του τεχνολογικούς τομείς.

Τα χρήματα αυτά δεν θα προέρχονται μόνο από τον Όμιλο αλλά και από κρατική χρηματοδότηση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας κ. Moon Jae in. Όπως είπε, αναμένει ότι ως το 2030 τα μισά από τα καινούργια οχήματα που θα πωλούνται στη χώρα της Πρωϊνής Γαλήνης θα έχουν σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Ο κ. Jae in τόνισε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλλουν πολλές κορεατικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις νέες τεχνολογίες.

Όπως είπε ο Κορεάτης Πρόεδρος, αυτές θα επενδύσουν περίπου 45,3 δισεκατομμύρια ευρώ εντός της επόμενης δεκαετίας για να αναπτύξουν τεχνογνωσία που θα ορίζει το μέλλον της μετακίνησης. Μάλιστα, επισήμανε ότι η ανάπτυξη αυτής του τεχνολογικού τομέα θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας και ανακοίνωσε ότι μεταξύ των ετών 2021 έως 2027 η κυβέρνηση της χώρας θα επενδύσει περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Ο κ. Jae in είπε χαρακτηριστικά: «Η αγορά συστημάτων αυτόνομης οδήγησης είναι μια χρυσή ευκαιρία για να αναζωογονηθεί η οικονομία και να δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις εργασίας».

Τα στελέχη του Ομίλου Hyundai Motor υπολογίζουν ότι το 2024 θα έχουν κατασκευάσει μοντέλα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 ή πλήρως αυτόνομης μετακίνησης τα οποία θα διατεθούν σε εταιρείες, ενώ ως το 2027 θα πωλούνται σε ιδιώτες.