H Hyundai τα «σπάει» με τη Rimac μετά την εμπλοκή της Porsche


Οι ολοένα και πιο στενές σχέσεις της Rimac με την Porsche ανάγκασαν τους ανθρώπους της Hyundai να βάλουν τέλος στη συνεργασία με τους Κροάτες.

  • 3/5/2022

Άδοξο ήταν το τέλος της συνεργασίας μεταξύ της Hyundai και της Rimac που είχε ανακοινωθεί το 2019, με την πρώτη να επενδύει 90 εκατ. δολάρια προκειμένου να αναπτύσσουν από κοινό τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της. Μάλιστα, το σχέδιο προέβλεπε την ανάπτυξη μιας ηλεκτρικής έκδοσης της σειράς Hyundai N αλλά και ενός οχήματος υψηλών επιδόσεων με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Το δεύτερο project δείχνει να παγώνει ολοκληρωτικά ενώ το πρώτο ακούγεται ότι θα το ολοκληρώσει μόνη της η Hyundai. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο βασικός λόγος για αυτή την εξέλιξη εντοπίζεται στη... σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Porsche και της κροατικής εταιρείας, με τους Γερμανούς να αυξάνουν το μετοχικό τους μερίδιο από 10% σε 24%.

Μάλιστα οι συγκεκριμένοι δεσμοί έγιναν ακόμα πιο ισχυροί με τη δημιουργία της κοινοπραξίας Bugatti-Rimac όπου η Porsche απέκτησε το 45% των μετοχών και το υπόλοιπο 55% έμεινε στην κατοχή της Rimac.

Αυτές οι εξελίξεις δεν άφησαν ασυγκίνητους τους ανθρώπους της Hyundai οι οποίοι πήραν την απόφαση να βάλουν ένα τέλος στην εμπλοκή τους με τη Rimac χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο μέχρι σήμερα τι μέλλει γενέσθαι με τις μετοχές που έχουν στην κατοχή τους οι Κορεάτες.

Πηγή: Automotive News Europe