Η ηλεκτρική Chevrolet Camaro eCOPO τραβά την προσοχή


Πενήντα χρόνια μετά την ορίτζιναλ COPO Camaro η αμερικανική εταιρία παρουσιάζει ένα σπέσιαλ σύγχρονο concept στο Las Vegas. Ηλεκτρικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/10/2018

Στην ειδικού ενδιαφέροντος (και πολύ περισσότερο αμερικάνικου) έκθεση SEMA αυτές τις μέρες παρουσιάζονται πολλά εντυπωσιακά όσο και περίεργα μοντέλα. Όπως για παράδειγμα η αμιγώς ηλεκτροκίνητη Camaro με την ονομασία eCOPO που στοχεύει από πλευράς επιδόσεων απευθείας στο Tesla Model S P100D. Το σύστημα πρόωσης με μπαταρία 800V (δίχως να ανακοινώνεται η αυτονομία) αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που φτάνει σε ισχύ τα 700 άλογα με την ροπή να ξεπερνά τα 810 Nm.

Σχετικά με τις επιδόσεις η Chevrolet δίνει ένα ενδεικτικό τέταρτο του μιλίου (δηλ. επιτάχυνση από στάση στα πρώτα διανυθέντα 400 μέτρα) σε μόλις 9 sec. Από την άλλη υπάρχουν σκέψεις για την παραγωγή 20 συμβολικών ηλεκτρικών Camaro και ανάλογα με την απήχηση θα δρομολογηθούν και τα πλάνα της εταιρίας.

"Η ιδέα του eCOPO βασίζεται στο προς τα που θα πάμε στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης και στον χώρο των υψηλών επιδόσεων", δήλωσε ο Russ O'Blenes, διευθυντής στα σπορ μοντέλα επιδόσεων, ανταλλακτικών και motorsport στην General Motors. "Το αρχικό πρόγραμμα COPO Camaro αφορούσε στην προώθηση του όλου concept και μιας ιδέας προς την ίδια κατεύθυνση".