Η ιστορική Bugatti Type 59 μπορεί να μπει πια στο σπίτι κάθε φίλου της αυτοκίνησης (photos)


Η Amalgam Collection παρουσίασε την υπό κλίμακα Bugatti Type 59 που κατασκεύασε, που θα παραχθεί σε ελάχιστα αντίτυπα, με «τσουχτερή» τιμή. 

  • ΦΩΤΟ: Amalgam
  • 23/2/2024

Η Amalgam Collection είναι μία εταιρεία που ειδικεύεται στις εξαιρετικά ακριβείς δημιουργίες σε κλίμακα, κατασκευάζοντας αυτοκίνητα που όσοι δεν μπορούν να έχουν στο γκαράζ τους, μπορούν να βάλουν στο ράφι τους.

Το νέο της προϊόν είναι η Bugatti Type 59, με την οποία ο οδηγός Jean-Pierre Wimille (που κατασκευάστηκε μαζί υπό κλίμακα) αγωνίστηκε στο Grand Prix Βελγίου του 1935.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο σε κλίμακα 1:8, που χρειάστηκε πάνω από 5000 ώρες σχεδιασμού κι εξέλιξης για να ολοκληρωθεί. Η διαδικασία ξεκίνησε με εκτενές σκανάρισμα του αυθεντικού οχήματος, με το σασί υπ' αριθμό 59122, ώστε να δημιουργηθεί ένα μοντέλο του στον υπολογιστή και να μπορέσει να εκτυπωθεί το καλούπι του, για να κατασκευαστεί.

Έχει γίνει αρκετά λεπτομερής δουλειά για να είναι πανομοιότυπο με το αγωνιστικό όπως αυτό συμμετείχε στο Σπα πριν 89 χρόνια, καθώς στη διαδικασία ενεπλάκησαν και ιστορικοί που έμειναν ικανοποιημένοι με την πιστότητα του τελικού αποτελέσματος.

Από το εξωτερικό ως το εσωτερικό, μέχρι και τον κινητήρα των 3,3 L, η μινιατούρα της Type 59 είναι ακριβής αναπαράσταση της πραγματικής.

Σε αυτή στέκεται δίπλα το ομοίωμα του Jean-Pierre Wimille, ύψους 22 εκατοστών, που έχει κατασκευαστεί και βαφτεί στο χέρι από μία ολιγομελή ομάδα καλλιτεχνών με έδρα τη Βενετία της Ιταλίας.

Μόλις πέντε Bugatti Type 59 θα πωληθούν, με τιμή 25.530 ευρώ έκαστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οριστικό: Η Bugatti τραβά το κάλυμμα του νέου μοντέλου της στα μέσα του 2024

Η Ferrari 296 GT3 σε κλίμακα: Ένα ακριβό, αλλά ξεχωριστό πρωτοχρονιάτικο δώρο (video)

Wild One Max: Όταν ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο γίνεται πραγματικό (photos)