Η Kia αλλάζει σελίδα με το εντυπωσιακό EV6


Ένα ηλεκτροκίνητο crossover με εντυπωσιακό σχεδιασμό και επιβλητικές διαστάσεις αλλάζει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την Κia και τον σχεδιασμό των προτάσεών της.

  • 15/3/2021

Η Kia περνά και επισήμως στην ηλεκτροκίνητη εποχή. Όχι ότι από την γκάμα της κορεατικής φίρμας λείπουν εκείνες οι προτάσεις που κινούνται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο, για πρώτη φορά η Kia χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτροκίνητες υλοποιήσεις για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό σε σχεδίαση και διαστάσεις crossover.

Ο λόγος για το EV6, οι πρώτες φωτογραφίες του οποίου δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική Κia από εκείνη που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Πόσο διαφορετική; Για πολλούς το Kia EV6 σηματοδοτεί το τέλος της σχεδιαστικής εποχής που ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια και τοποθέτησε την περίφημη tiger nose στο επίκεντρο της προσοχής μας.

Το EV6 έχει επιλέξει πιο φυσικές και ρέουσες σχεδιαστικές γραμμές, μεταθέτοντας το ενδιαφέρον όλων στο πίσω τμήμα του πεντάθυρου αμαξώματος. Εκεί όπου τα φωτιστικά σώματα διαμορφώνουν μια ενιαία μονάδα, η οποία ξεκινά από τους θόλους των τροχών και διατρέχει όλο το πλάτος του αμαξώματος.

Λιτό και απέριττο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου τον πρώτο λόγο έχει η κεντρικά τοποθετημένο οθόνη αφής και το τιμόνι με τις δύο ακτίνες και τον αντισυμβατικό σχεδιασμό.

Η λογική πίσω από τη δημιουργία του ηλεκτροκίνητου Kia EV6 θυμίζει εκείνη του Hyundai Ioniq 5 και αυτό όπως αντιλαμβάνεστε είναι απολύτως φυσικό μιας και τα δύο crossovers μοιράζονται το ίδιο DNA.

Μένει να επιβεβαιωθεί αν τα δύο αυτοκίνητα θα μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη, κάτι που θα σημάνει τη δημιουργία δικίνητων και τετρακίνητων εκδόσεων με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και ισχύ που θα φτάνει έως και τα 225 kW.

Διαφορετικά, ανάλογα με την έκδοση, θα είναι και τα επίπεδα της αυτονομίας, καθώς οι Κορεάτες έχουν ήδη στα χέρια τους δύο διαμορφώσεις των 72,6 kWh και των 58 kWh. Όλα αυτά πρόκειται να επιβεβαιωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, όταν και η Kia θα δώσει στο φως της δημοσιότητας τις προδιαγραφές του πολλά υποσχόμενου EV6.