Η KIA ίσως παρουσιάσει ηλεκτρικό Picanto


Όπως έγινε γνωστό, τα ανώτατα στελέχη της KIA σκέφτονται να δημιουργήσουν μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Picanto, εάν βρουν τον τρόπο να κρατηθεί χαμηλά το κόστος παραγωγής του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 19/9/2019

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Emilio Herrera, Επιχειρησιακός Διευθυντής της KIA Motor Europe, η κορεατική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα ηλεκτροκίνητο Picanto, στην επόμενη «γενιά» του μοντέλου. Όπως είπε, ουσιαστικό ρόλο για την τελική απόφαση θα διαδραματίσει το γεγονός εάν θα καταφέρουν να διατηρήσουν χαμηλά το κόστος, ώστε η τιμή πώλησής του να είναι συμφέρουσα για τον υποψήφιο πελάτη.

Ο κ. Herrera ανέφερε ότι μια λογική τιμή για το ηλεκτροκίνητο Picanto θα ήταν περίπου τα 20.000 ευρώ, στη Γερμανία, βάσει της τεχνολογίας που υπάρχει προς το παρόν. Όπως είπε, τα οχήματα της mini και supermini κατηγορίας κατέχουν μεγάλο ποσοστό πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά και είναι σημαντικό για τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παρουσιάσουν τέτοια μοντέλα. Όπως τόνισε, η KIA θα συνεργαστεί με τη Hyundai για την εξέλιξη ενός μικρού ηλεκτροκίνητου οχήματος, το οποίο θα μπορούσε να είναι η ηλεκτροκίνητη εκδοχή του i10, για τη δεύτερη.

Σχολιάζοντας τη δήλωση που έκαναν στελέχη της Renault κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ότι η γαλλική εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει εντός της επόμενης πενταετίας ένα ηλεκτροκίνητο όχημα της mini κατηγορίας το οποίο θα κοστίζει περίπου 10.000 ευρώ, ο κ. Herrera τόνισε: «Νομίζω ότι είναι μια παράτολμη δήλωση καθώς μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προκλήσεις είναι να κάνουμε όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα επικερδή για τις εταιρείες. Όσο μικρότερο είναι ένα τέτοιο αυτοκίνητο, τόσο πιο πολύπλοκο είναι να επιτευχθεί αυτό. Βρίσκω αυτή την πρόθεση πολύ ενδιαφέρουσα αλλά όχι πολύ ρεαλιστική να επιτευχθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα».

Τέλος, ο κ. Herrera επανέλαβε ότι στόχος της KIA είναι να πουλήσει 20.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Ευρώπη εφέτος και να επιτύχει να διπλασιάσει τον αριθμό τους το 2020.