Η Koenigsegg Jesko Attack έκανε ρεκόρ γύρου στο Gotland Ring... κατά λάθος! (video)


Οι 1.600 ίπποι της Jesko Attack μπήκαν στην πίστα για τα γυρίσματα διαφημιστικού και χωρίς να το αντιληφθεί κανείς έβαλαν την υπογραφή τους σε ένα σημαντικό ρεκόρ. Δείτε το video. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Koenigsegg - YouTube
  • 28/11/2023

Η Koenigsegg Jesko είναι ένα από τα πιο ακραία νόμιμα για τον δρόμο μοντέλα που υπάρχουν στην αγορά αυτή τη στιγμή. Διαθέτει εξαιρετική αεροδυναμική κι έναν twin turbo κινητήρα V8 που παράγει έως και 1.600 ίππους, που της επιτρέπουν να καταγράφει εξωπραγματικές επιδόσεις μέσα στην πίστα.

Η εταιρεία δημοσίευσε ένα video του δημιουργήματός τους να κάνει γύρους στην πίστα Gotland Ring, στο νησί Gotland στη Σουηδία, περίπου οκτώ ώρες μακριά από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πίσω από το τιμόνι της πανίσχυρης Jesko βρέθηκε ο οδηγός εργοστασιακών δοκιμών, Niklas Lijia, ο οποίος κατάφερε να καταγράψει χρόνο 2:56.97.

Έτσι, η Koenigsegg Jesko είναι πλέον το ταχύτερο μοντέλο που έχει «πατήσει» ποτέ στο Gotland Ring, αφού ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ γύρου ήταν η Porsche 911 GT3 RS MR, με χρόνο 3:04.83.

Στο video φαίνονται διαφορετικές οπτικές του γύρου, συμπεριλαμβανομένου κι ενός πλάνου από το κράνος του Lijia. Σύμφωνα με το κοντέρ του οχήματος, ξεπέρασε μέχρι και τα 288 km/h σε κάποια σημεία της πίστας.

Αυτό που εντυπωσιάζει, όμως, είναι το γεγονός ότι ο οδηγός αποκάλυψε ότι αυτός ο γύρος δεν ήταν αποτέλεσμα του 100% της απόδοσης του αυτοκινήτου, αφού η Jesko ήταν στην πίστα για διαφημιστικούς λόγους. Θα μπορούσε να πει κανείς λοιπόν ότι η εταιρεία έσπασε το ρεκόρ της πίστας κατά λάθος, κι είναι προφανές ότι θα μπορούσε να καταγράψει ακόμα μεγαλύτερη επίδοση, αν προσπαθούσε πραγματικά.

Η φίρμα αναφέρει επίσης ότι επρόκειτο για την έκδοση Attack του μοντέλου, που είναι εξοπλισμένη με αεροδυναμικά στοιχεία, σχεδιασμένα έτσι, ώστε να προσφέρουν επιπλέον πρόσφυση στις στροφές, κι όχι για την Absolut, που εστιάζει περισσότερο στη σταθερότητα.

Δείτε το εντυπωσιακό video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «ευφυής δύναμη» της Koenigsegg Gemera – Γνωρίστε τον υβριδικό V8 με τους 2.330 PS (video)

Nevera κάνε πέρα, περνάει η Regera! Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το σουηδικό hypercar (video)

Οι Koenigsegg είναι τα easter... eggs της αυτοκίνησης - Ποια χώρα έχει τα περισσότερα