H Lamborghini V12 VGT κόβει την ανάσα!


Πρόκειται για ένα hypercar που συνδυάζει το αυθεντικό στιλ μίας Lamborghini με τα μονοθέσια της Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/11/2019

H Lamborghini το περιγράφει ως το καλύτερο virtual car (εικονικό αυτοκίνητο) που έχει υπάρξει ποτέ. Και δεν το έχετε ήδη αντιληφθεί η V12 Vision Gran Turismo, όπως είναι η πλήρης ονομασίας της, προορίζεται για τον μαγικό κόσμο του PlayStation 4 και το νέο παιχνίδι Gran Turismo Sport που θα είναι διαθέσιμο την άνοιξη του νέου έτους.

Η εμφάνιση του VGT κόβει την ανάσα αφού συνδυάζει την βασική φόρμουλα ενός μονοθεσίου με τον οδηγό να κάθεται ακριβώς στο κέντρο και να πιλοτάρει μέσα από το κόκπιτ.

Μια γωνία χειρισμού που θα είναι από τις καλύτερες για τους gamers, όπως αναφέρει και η Lamborghini που παρουσίασε το εντυπωσιακό virtual car στους τελικούς του πρωταθλήματος Gran Turismo που έγιναν στο Μονακό.

Στην ανακοίνωση της η Lamborghini κάνει λόγο για ελαφριά υλικά και υβριδοποίηση, όπως είχαμε δει και στην πρωτότυπη Sian. Η οποία είχε έναν ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 lt και σε συνδυασμό με mild hybrid σύστημα 48V η ισχύς στους 820 PS μπορούσε να πετύχει το 0-100 km/h σε 2,8 sec με τελική στα 350 km/h.

Στοιχεία τόσο από την VGT όσο και από την Sian αναμένεται να περάσουν στον αντικαταστάτη της Aventador που θα δούμε μέσα στο 2020.