Η Lexus αποκαλύπτει το επόμενο ηλεκτρικό της SUV!


Ένα νούμερο μεγαλύτερο από το επερχόμενο RZ 450e είναι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV που ετοιμάζει η Lexus και σήμερα μας αποκάλυψε το σχεδιασμό του με μία σειρά από τρεις νέες φωτογραφίες.

  • 8/2/2022

Η Lexusέδωσε στη δημοσιότητα νέες και πολύ αποκαλυπτικές φωτογραφίες από το επόμενο αμιγώς ηλεκτρικό SUV που ετοιμάζει και θα τοποθετηθεί πάνω από το επερχόμενο RZ 450e στη γκάμα της εταιρείας.

Η Toyota  και η Lexusπαρουσίασαν τα «ηλεκτρισμένα» μελλοντικά τους σχέδια λίγο πριν τελειώσει το 2021. Το στρατηγικό τους πλάνο εξηλεκτρισμού έχει στην ατζέντα των δύο ιαπωνικών εταιρειών 30 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030, με στόχο η Lexus να είναι μία 100% ηλεκτρική μάρκα το 2035. Και αυτό δεν αφορά μόνο την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά το σύνολο των πωλήσεων της παγκοσμίως.

Αυτό που γνωρίζαμε έως τώρα ήταν τοLexus RZ 450e που θα κάνει το ντεμπούτο του φέτος, αλλά όπως φαίνεται δεν θα είναι το μόνο ηλεκτροκίνητο SUV που έρχεται από την πολυτελή θυγατρική της Toyota. Η Lexus με τις επιπλέον φωτογραφίες που δημοσίευσε μας δείχνει το επερχόμενο ηλεκτροκίνητο SUV της που θα βρίσκεται πάνω από το RZ 450e στην γκάμα της.

Το όνομα του παραμένει άγνωστο προς το παρόν και η Lexus ήταν ιδιαίτερα φειδωλή στις δηλώσεις της, αφού στη δημοσίευση στον λογαριασμό της στο Facebook όπου έγινε η αποκάλυψη των φωτογραφιών, αρκέστηκε μόνο στο ότι το μεγάλο ηλεκτρικό SUV θα είναι το επόμενο μοντέλο που θα προστεθεί στη γκάμα της.

Η εμφάνιση του είναι πιστή στα πρότυπα των Ιαπώνων, με το εμπρός μέρος να φαίνεται οικείο και να φορά την νέα κλειστή μάσκα με τις πολλές γωνίες που δίνει μία άκρως δυναμική εμφάνιση στο αυτοκίνητο. Το προφίλ δείχνει ένα απόλυτα δυναμικό σχήμα και μεγάλο μήκος για το μοντέλο, ενώ στο πίσω μέρος συνεχίζεται η καθαρή και δυναμική εικόνα με τις  πτυχώσεις στον προφυλακτήρα και την τεράστια και πολύ λεπτή φωτεινή μπάρα LED που εκτείνεται γύρω από τα πίσω φτερά.

Η σχεδίαση φυσικά μπορεί να αλλάξει όταν το μοντέλο μπει στην παραγωγή και πρέπει να περιμένουμε μέχρι την στιγμή εκείνη για να δούμε την τελική του μορφή.