Η Mansory «απογειώνει» την Mercedes-AMG G63 στους 850 PS! (photos)


Εντυπωσιακοί χρωματισμοί, αναβαθμισμένο εσωτερικό και 0-100 km/h σε μόλις 3,5 sec. για το θηριώδες SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: MANSORY
  • 18/8/2022

Μπορεί ένα ξεχωριστό και καθόλα εντυπωσιακό SUV, τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και επιδόσεων, να γίνει ακόμα πιο μοναδικό και ανεπανάληπτο;

Σαφώς και μπορεί, αν μιλάμε για την Mercedes-AMG G63 με τη «σφραγίδα» της Mansory. Πρόκειται για την εταιρία που προσφέρει οπτικές αναβαθμίσεις αλλά και αναβαθμίσεις απόδοσης για μια ποικιλία από μάρκες και μοντέλα. Και το νέο της πρόγραμμα, Mansory Bespoke, είναι εντελώς εξατομικευμένο: Ο πελάτης παραγγέλνει πώς ακριβώς θέλει να «μεταλλαχθεί» ένα συγκεκριμένο μοντέλο και η εταιρία του το φτιάχνει. Μόνο γι’ αυτόν. Χωρίς να υπάρξουν άλλα «αντίγραφα».

Η συγκεκριμένη παραγγελία είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Μπορεί πολλές φορές να χρησιμοποιείται αυτός ο όρος για facelift αυτοκινήτων, αλλά το αποτέλεσμα που προέκυψε ξεχωρίζει. Όχι μόνο για τις αεροδυναμικές επεμβάσεις στο αμάξωμα, αλλά κυρίως για το χρώμα του!

Η Mansory ονομάζει το συγκεκριμένο φινίρισμα βαφής ως «Algorithmic Fade» (Αλγοριθμική εξασθένιση). Το πίσω μέρος ξεκινά σε έντονο μαύρο χρώμα, το οποίο όσο προχωράμε προς το εμπρός μέρος, αρχίζει σιγά-σιγά να ξεθωριάζει και καταλήγει σε έντονο πράσινο. Οι φωτογραφίες από μόνες τους είναι ενδεικτικές και αποτελούν πιστή εφαρμογή του ρητού «Μια φωτογραφία ισούται με 1.000 λέξεις».

Φυσικά, οι εξωτερικές «επεμβάσεις» στο επιβλητικό SUV δεν περιορίζονται στο χρώμα. Η Mansory έχει τοποθετήσει νέο προφυλακτήρα, επενδύσεις στα φτερά, καινούρια πίσω ποδιά, αεροτομή οροφής και διάφορα άλλα φινιρίσματα σε σφυρήλατο άνθρακα. Ο χρωματικός συνδυασμός εφαρμόζεται και στις μαύρες ζάντες 24 ιντσών, με πράσινες δαγκάνες φρένων.

Περνώντας στο εσωτερικό, ο πελάτης παρήγγειλε μια πλήρη επανεπένδυση της καμπίνας, στην οποία, πλέον, κυριαρχεί ένα ειδικό χρώμα που ονομάζεται Feroza. Η AMG G63 έχει νέο σπορ τιμόνι από δέρμα άνθρακα, σπορ πεντάλ αλουμινίου και πολλές επενδύσεις άνθρακα σε διάφορα σημεία, βαμμένα σε τιρκουάζ. Στις πόρτες, στο κεντρικό υποβραχιόνιο και στα καθίσματα η δερμάτινη επένδυση είναι σε 3D ανάγλυφο.

Φυσικά, μία «βελτιωμένη» έκδοση ενός μοντέλου περιλαμβάνει εντυπωσιακή αναβάθμιση και σε κινητήρα-επιδόσεις. Ο αρχικός V8 κινητήρας 4,0 L biturbo της AMG αποκτά μεγαλύτερους στροβιλοσυμπιεστές, που αντικαθιστούν τα υπάρχοντα turbo. Η Manson αλλάζει και το σύστημα εξάτμισης και σε συνδυασμό με τα επαναπρογραμματισμένα ηλεκτρονικά προκύπτουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η ισχύς «εκτοξεύεται» από τους 585 PS στους 850 PS, με τη ροπή να φτάνει, πλέον τα 1.000 Nm (αντί για 850 Nm). Έτσι, η επιτάχυνση 0-100 km/h βελτιώνεται κατά 1 sec. «κατεβαίνοντας» στα 3,5 sec., ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, την ώρα που το εργοστασιακό μοντέλο έφτανε τα 220 km/h, επίσης ηλεκτρονικά περιορισμένα (σ.σ. υπάρχει και η δυνατότητα των 240 km/h με το προαιρετικό σύστημα AMG Drivers’ Package).

Πλέον, με το νέο πρόγραμμα Mansory Bespoke ανοίγεται ο δρόμος για ανεπανάληπτα αυτοκίνητα, τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και επιδόσεων. Ηδη η εταιρία αποκάλυψε αρκετές τροποποιήσεις τους τελευταίους μήνες, που περιλαμβάνουν μια Mercedes-Maybach S-Class, μια Ferrari Monza SP2 και μια Lamborghini Urus.