Mansory Bentley Bentayga Feroza Edition με 900 PS!


Η Mansory μάς έχει συνηθίσει στη δημιουργία εξεζητημένων οχημάτων, τόσο για την αισθητική τους όσο και για τις επιδόσεις τους. Αυτή τη φορά ασχολήθηκε πάλι με την Bentley Bentayga, δημιουργώντας μια νέα έκδοση που ονομάζεται «Feroza Edition».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: CARSCOOPS.
  • 26/6/2022

Οι άνθρωποι του γερμανικού βελτιωτικού οίκου Mansory στράφηκαν ξανά στην Bentley Bentayga, έναν χρόνο έπειτα από την τελευταία φορά που ασχολήθηκαν με το υπερπολυτελές βρετανικό SUV επιδόσεων.

Αυτή τη φορά δημιούργησαν μια νέα συλλεκτική έκδοση του μοντέλου την οποία ονομάζουν «Feroza Edition». Η ονομασία της προέρχεται από την αραβική γλώσσα και –μεταξύ άλλων– σημαίνει την γαλαζοπράσινη πέτρα, την απόχρωση που στην καθ’ ημάς Δύση γνωρίζουμε ως «τ(ο)υρκουάζ».

Όπως μπορούμε να δούμε, η ονομασία είναι απολύτως πιστή στην έννοια καθώς τόσο το αμάξωμα όσο και το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι σε αυτό το χρώμα. Εξωτερικά, οι άνθρωποι της Mansory τοποθέτησαν καπό και πίσω διπλή αεροτομή από ανθρακονήματα, καθώς και κάλυμμα από το ίδιο υλικό στους εξωτερικούς καθρέφτες.

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα, ο διάταξης W12 εξάλιτρος, με δύο υπερτροφοδότες, βενζινοκινητήρας της Bentayga έχει αναβαθμιστεί και αποδίδει πλέον 900 PS και μέγιστη ροπή 1.250 Nm. Σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτερα turbo, έχει επαναρρυθμιστεί η κεντρική ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης του κινητήρα και έχει τοποθετηθεί νέα εξάτμιση. Συγκριτικά, η Bentley Bentayga παραγωγής με τον W12 αποδίδει μέγιστη ισχύ 635 PS και μέγιστη ροπή 900 Nm, αντιστοίχως.

Όπως ανακοινώνει η Mansory, η αύξηση της ισχύος και της ροπής είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθούν και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου. Έτσι, η Bentayga «Feroza Edition» επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 3,5 sec (έναντι 3,9 sec του μοντέλου παραγωγής) και η τελική ταχύτητα φτάνει πλέον τα 323 km/h (έναντι 306 km/h, συγκριτικά).

Τέλος, η συγκεκριμένη, βελτιωμένη έκδοση διαθέτει και αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο στο αμάξωμά της, ευρύτερους θόλους, τροχούς 24 ιντσών και σχετικά μεγάλο αεροδυναμικό διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η Mansory δεν αποκαλύπτει το κόστος της βελτίωσης για την Bentley Bentayga «Feroza Edition».