Η Maserati Grecale αποκτά PrimaSerie ειδική έκδοση! (photos)


Μόλις 325 αντίγραφα του νέου crossover θα παραχθούν από την ιταλική εταιρία και θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 9/8/2022

Στις αρχές της περασμένης άνοιξης, η Maserati παρουσίασε την Grecale, ένα νέο crossover που στόχευε να ανταγωνιστεί την επιτυχημένη Porsche Macan. Πριν καλά-καλά φτάσει στις αντιπροσωπείες, έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει και νέα, περιορισμένης παραγωγής, έκδοση!

Πρόκειται για την Maserati Grecale PrimaSerie, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 325 αντίγραφα, που θα διατεθούν αποκλειστικά στην Βόρεια Αμερική εντός του 2022.

Η νέα αυτή έκδοση θα έχει μοναδικά εξωτερικά χρώματα και χρωματικούς συνδυασμούς στο εσωτερικό της.

Από τις τρεις εκδόσεις του βασικού μοντέλου - GT, Modena και Trofeo -  η PrimaSerie θα προσφέρεται μόνο στις δύο τελευταίες. Η Trofeo, με τον κινητήρα 523 PS της Maserati MC20, θα έχει ζάντες Crio21 ιντσών, με κόκκινες δαγκάνες φρένων, τονίζοντας την κίτρινη βαφή Giallo Corse που παλαιότερα ήταν διαθέσιμη μόνο για προσαρμοσμένες παραγγελίες.

Στο εσωτερικό της, στα καθίσματα κυριαρχεί το μαύρο χρώμα με κίτρινες ραφές. Διαθέτει επίσης επένδυση από ανθρακονήματα και προσαρμοσμένη ραφή προσκέφαλου. Επιπλέον, ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει και τα πακέτα εξοπλισμού Premium Plus και Techssistance. Και τα δύο προσθέτουν χαρακτηριστικά όπως αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα, ηχοσύστημα Sonus 21 ηχείων, head-up display, ασύρματη φόρτιση, αγωνιστικού τύπου πεντάλ.

Από την πλευρά της, η Modena, που «φορά» τον ήπιο υβριδικό τετρακύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 325 PS, θα είναι διαθέσιμη στην έκδοση PrimaSerie σε τρία χρώματα: Bianco Astro (λευκό), Blu Nobile (μπλε) ή Grigio Cangiante (ασημί) και θα φορά ζάντες Pegaso 21 ιντσών.

Η Maserati διαφοροποιεί τα τρία εξωτερικά χρώματα με διαφορετικούς τόνους εντός. Συνδυάζει το Bianco Astro με κόκκινο εσωτερικό, ασημένιες ραφές και διακόσμηση σε μαύρο χρώμα. Εξωτερικά, το λευκό crossover έχει κόκκινες δαγκάνες φρένων. Το Blu Nobile έχει μπλε δαγκάνες φρένων, μαύρο εσωτερικό, μπλε ραφές και διακόσμηση σε μαύρη απόχρωση.

Τέλος, το Grigio Cangiante λαμβάνει επίσης μπλε δαγκάνες φρένων, αλλά η Maserati αλλάζει το εσωτερικό, επιλέγοντας το χρώμα του πάγου, γκρι ραφές και περισσότερη διακόσμηση σε μαύρο χρώμα.

Η Modena PrimaSerie μπορεί να έχει, επιπλέον, το πακέτο Premium Plus της Maserati που περιλαμβάνει σπορ καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, ηχοσύστημα Sonus με 21 ηχεία, θερμαινόμενα ακροφύσια πλύσης παρμπρίζ, αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα και θερμαινόμενα πίσω καθίσματα. Το πακέτο Techsisstance προσθέτει head-up display, πεντάλ αλουμινίου και έλεγχο κλιματισμού τριών ζωνών.