Η Mercedes-AMG G 63 αποκτά ειδική έκδοση με μαύρες και χρυσές λεπτομέρειες (photos)


H γερμανική φίρμα παρουσίασε την Mercedes-AMG G 63 «Grand Edition» των 585 PS, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 1.000 αντίγραφα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 28/6/2023

H Mercedes-AMG G 63 είναι ένα εντυπωσιακό off-roader επιδόσεων, μοναδικό στο είδος του που προκαλεί έντονες συγκινήσεις από το 2002 όταν και προστέθηκε στη γκάμα της G-Class.

Στη διάρκεια των ετών η γερμανική φίρμα την «τίμησε» με αφορμή σημαντικά γεγονότα όπως η συμπλήρωση 55 ετών της AMG το 2022, με την επετειακή έκδοση Edition 55. Τώρα ήρθε η σειρά για άλλη μία ειδική έκδοση, την Mercedes-AMG G 63 «Grand Edition».

Περιορισμένη σε μόλις 1.000 αντίγραφα, χαρακτηρίζεται από το μαύρο MANUFAKTUR ματ χρώμα με τις χρυσαφένιες πινελιές, συνδυασμός που δημιουργεί μια έντονη χρωματική αντίθεση και αναδεικνύει τα διακριτά σχεδιαστικά στοιχεία του οχήματος, παραπέμποντας στην πρώτη G-Klass του 1979.

«Η Mercedes-AMG G 63 θεωρείται αναμφίβολα εμβληματικό μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας και αποδεικνύει τη μοναδική της θέση μεταξύ των οχημάτων επιδόσεων εκτός δρόμου, εν μέρει μέσω της ισχυρής κινητήριας μονάδας της, της ανάρτησης AMG RIDE CONTROL και των ειδικών προγραμμάτων οδήγησης AMG. Το αποκλειστικό εσωτερικό και ο πλούσιος εξοπλισμός υπογραμμίζουν ακόμη περισσότερο τον μοναδικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτού του δυναμικού SUV. Με την εκφραστική και περιορισμένη Grand Edition, γιορτάζουμε την ιστορία επιτυχίας της G 63, η οποία απέχει πολύ από το να τελειώσει», τόνισε ο Michael Schiebe, διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-AMG και επικεφαλής του Top End Vehicle (TEV) Group.

Για πρώτη φορά, η «Grand Edition» διαθέτει το λογότυπο AMG και το αστέρι της Mercedes σε χρώμα kalaharigold magno. Επιπλέον, το έμβλημα Affalterbach της μάρκας επιδόσεων φιγουράρει στο καπό - επίσης σε kalaharigold magno. Τα ένθετα στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, τα προστατευτικά πατώματος στο εμπρός τμήμα, το αστέρι Mercedes στο ένθετο του εφεδρικού τροχού και ο δακτύλιος του εφεδρικού τροχού είναι επίσης φινιρισμένα σε αυτό το χρώμα.

Το ειδικό μοντέλο εφοδιάζεται με σφυρήλατες ζάντες AMG 22 ιντσών με σχεδιασμό σταυρωτών ακτίνων σε tech gold με μαύρο ματ κεντρικό μπουλόνι και αστέρι Mercedes επίσης σε tech gold. Αυτός ο χρωματικός τόνος χρησιμοποιείται και πάλι στην πλαϊνή επένδυση της «Grand Edition».

Περιλαμβάνεται επίσης ένα εξατομικευμένο κάλυμμα αυτοκινήτου AMG εσωτερικού χώρου. Με εξωτερική επίστρωση από ύφασμα συνθετικών ινών ανθεκτικό στο σχίσιμο και αντιστατικό εσωτερικό ύφασμα, προστατεύει το όχημα από τη σκόνη και τις γρατζουνιές στο γκαράζ.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί, επίσης, η αντίθεση μαύρου και χρυσού. Κατά την είσοδο στο όχημα, οι επιβάτες αντικρύζουν τις επιγραφές AMG στα μαύρα μαρσπιέ των θυρών, οι οποίες βρίσκονται μέσα σε φωτισμένα πλαίσια. Τα καθίσματα είναι φινιρισμένα με μαύρο δέρμα νάπα G Manufaktur με χρυσές ραφές σε αντίθεση.

Πλάκες με χρυσό λογότυπο AMG και χρυσή μπορντούρα είναι τοποθετημένες στις πλάτες των καθισμάτων. Τα πατάκια είναι επίσης φινιρισμένα σε μαύρο χρώμα και διακοσμημένα με χρυσές ραφές. Οι χειρολαβές οροφής είναι φινιρισμένες με δέρμα νάπα, ενώ το διακοσμητικό κομμάτι στο ένθετο της χειρολαβής στην πλευρά του συνοδηγού είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα και φέρει επίσης ένα σήμα υψηλής ποιότητας με τις λέξεις «Grand Edition». Άλλα διακοσμητικά μέρη του εσωτερικού είναι φινιρισμένα σε carbon με χάλκινες ραφές. Το τιμόνι AMG Performance από μικροΐνες DINAMICA διαθέτει επιγραφή G 63.

Η «Grand Edition» της Mercedes-AMG G 63 εφοδιάζεται με κινητήρα 4,0 L που αποδίδει 585 PS και μπορεί να παραγγελθεί από τώρα σε τιμή που ξεκινά από 228.896,40 € στη Γερμανία (με ΦΠΑ 19%).