Η νέα Mercedes-AMG G63 4x4² ήρθε για να "καταπιεί" τις πιο απαιτητικές off-road διαδρομές (photos)


Η νέα πρόταση της Mercedes-AMG εφοδιάζεται με έναν V8 των 4,0 lt και των 585 PS και εκτός από τις κακοτράχαλες διαδρομές "καταπίνει" και 20 λίτρα βενζίνης ανά 100 km!

  • 16/6/2022

Ήταν 2015 όταν η Mercedes-Benz παρουσίασε για πρώτη φορά την G-Class 4x42 ως μια πιο ιδιαίτερη έκδοση του αειθαλούς off-road μοντέλου της. Μάλιστα, σε μια κίνηση υπερβολής (για τους οικονομικά κοινούς θνητούς) δημιούργησε και την ακόμα πιο εξεζητημένη Mercedes-AMG G 63 6Χ6, με τρεις άξονες τροχών!

Πλέον εδώ και μερικούς μήνες οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες μάς ενημέρωσαν ότι οι Γερμανοί σκοπεύουν να διατηρήσουν στην γκάμα τους την πρόταση, ενώ πήραμε μια πρώτη γεύση από το πρωτότυπο το οποίο πραγματοποιούσε εσχάτως τις τελικές δοκιμές.

H Mercedes-Benz πριν από λίγες ώρες προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας AMG G63 4x4² μέσα από ένα video στο οποίο εμφανίζεται ο Toni Mantele (Head Product Management της G-Class) να μας συστήνει το off-road μοντέλο. Δεν πρόκειται φυσικά για την πλήρη αποκάλυψη αφού ο κατασκευαστής απέφυγε να αναφερθεί σε τεχνικές λεπτομέρειες και αρκέστηκε απλά σε μια… πρώτη γνωριμία.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια υπερυψομένη έκδοση της κλασικής G-Class, με απόσταση 351 mm του μπροστινού προφυλακτήρα από το έδαφος, η οποία έχει δεχθεί μια σειρά μετατροπών στο σύστημα της ανάρτησης. Αυτές οι αναβαθμίσεις της επιτρέπουν να περνάει από νερό βάθους 91 cm ενώ η γωνία προσέγγισης φτάνει τις 40 μοίρες.

Το μοντέλο κινείται πάνω σε τροχούς 22 ιντσών ενώ έχει εφοδιαστεί με νέους LED προβολείς, νέο κάλυμμα της ρεζέρβας στην πίσω πόρτα και έχουν προστεθεί αρκετές carbon λεπτομέρειες που απογειώνουν το οπτικό αποτέλεσμα.

Στο εσωτερικό ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας συνδυάζεται αρμονικά με τα πολυτελή υλικά όπως το δέρμα Nappa στις επιφάνειες αλλά και το Dinamica στο τιμόνι. Την παράσταση κλέβει η τεράστια διπλή οθόνη στο ταμπλό που ενσωματώνει δύο επιμέρους -για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων- των 12,3 ιντσών.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας V8 με χωρητικότητα 4,0 lt. που αποδίδει 585 PS και 850 Nm ροπής ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 9 σχέσεων που στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς. Παρά το θηριώδες ανάστημα και το μεγάλο ύψος από το έδαφος, η AMG G63 4x4² μπορεί να επιταχύνει το 0-100 km/h σε λιγότερο από 4,5 sec.

Από εκεί και πέρα όσοι επιλέξουν να την αποκτήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν πως το αυτοκίνητο καταναλώνει σχεδόν 20lt καυσίμου ανά 100 km, αν και έχοντας ως δεδομένο ότι η τιμή θα οριστεί κοντά στις 250.000€ ο οδηγός της δεν πρόκειται να προβληματιστεί ιδιαίτερα.