H Mercedes-AMG GLC 63 S είναι η ταχύτερη στο Nurburgring!


Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρίας για το ανανεωμένο SUV που είναι και το ταχύτερο στο περιβόητο Nürburgring.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/4/2019

Στην έκθεση της Νέας Υόρκης παρουσιάστηκε τόσο η AMG GLC 63 όσο και η κουπέ εκδοχή της. Όπως και στις απλές εκδόσεις της GLC έτσι και εδώ υπάρχουν αλλαγές στο πρότυπο ενός facelift και αφορούν στην επανασχεδιασμένη μάσκα, τους προβολείς, τα φωτιστικά σώματα, τους προφυλακτήρες κ.α.

Πολύ σημαντική για το μοντέλο της  Mercedes είναι η αναβάθμιση στο εσωτερικό, το οποίο φιλοξενεί πλέον το νέο σύστημα πολυμέσων MBUX με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 με τρείς θεματικές ενότητες (Classic, Sport, και Supersport). Κατά τα υπόλοιπα υπάρχουν σπορ καθίσματα, αλουμινένιες επενδύσεις κ.α. Η έκδοση S έχει επένδυση από δέρμα Nappa, ενώ τα λογότυπα AMG φιγουράρουν σε διάφορα σημεία του εσωτερικού.

Οι Γερμανοί τονίζουν πως η GLC 63 S Coupe είναι το ταχύτερο SUV στην πίστα του Nürburgring έχοντας σημειώσει χρόνο 7:49,369. Υπενθυμίζεται πως κάτω από το καπό υπάρχει V8 twin-turbo κινητήρας βενζίνης 4,0 lt με ισχύ 510 PS και ροπή στα 700 Nm. Στάνταρ είναι η εξελιγμένη τετρακίνηση με σπορ ρύθμιση και το 9άρι αυτόματο κιβώτιο με AMG περιποίηση.

Σχετικά με το 0-100 η απλή AMG GLC Coupe επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,8 sec με την S να χρειάζεται 3,6 sec. Η τελική περιορίζεται και στις δύο περιπτώσεις ηλεκτρονικά στα 250 km/h (στα 280 η S δίχως τον κόφτη), ενώ τα διαφορικά, η ανάρτηση και η τετρακίνηση ελέγχονται πλήρως ηλεκτρονικά.