Ντεμπούτο για το νέο Subaru Forester - Αλλάζουν όλα στη σχεδίασή του (photos-videos)


Η Subaru παρουσίασε επίσημα την έκτη γενιά του Forester, το οποίο έρχεται με ανανεωμένο σχεδιασμό και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο από ποτέ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: SUBARU USA
  • 17/11/2023

Η 6η γενιά του Subaru Forester έκανε επίσημο ντεμπούτο για την αγορά της Αμερικής, λίγες μέρες μετά την «ανεπίσημη» εμφάνισή της στα social media, όπου πήραμε μια πρώτη γεύση.

Όπως είχαμε δει κι από τις φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει, η εμφάνιση του δημοφιλούς SUV είναι σημαντικά ανανεωμένη. Μια πιο φαρδιά μάσκα έχει τοποθετηθεί στο μπροστινό μέρος, όπως και νέοι προβολείς, οι οποίοι ενώνονται μεταξύ τους με μια οριζόντια μπάρα.

Η ίδια προσέγγιση έχει ακολουθηθεί και στο πίσω μέρος, αφού τα φωτιστικά σώματα ενώνονται με μια μαύρη λεπτή μπάρα. Οι πόρτες και το πορτπαγκάζ μοιάζουν να έχουν φαρδύτερα ανοίγματα για ευκολότερη είσοδο κι έξοδο.

Σύμφωνα με τη Subaru, οι αεραγωγοί που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες των μπροστινών φτερών βοηθούν στη βελτίωση της ισορροπίας του οχήματος στην οδήγηση. Όπως θα περίμενε κανείς, όλες οι εκδόσεις του νέου Forester θα λάβουν σχάρα οροφής και πλαστική επένδυση του κάτω μέρους του αμαξώματος, του οποίου το χρώμα θα εξαρτάται από την έκδοση. Για παράδειγμα, στην έκδοση Sport, έχει χρησιμοποιηθεί μια σκούρα χάλκινη απόχρωση, ενώ για η έκδοση Touring έχει προτιμηθεί ένας συνδυασμός γυαλιστερού μαύρου και ασημί.

Περνώντας στο εσωτερικό, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει προικίσει την καμπίνα με μια οθόνη αφής 11,6 ιντσών με κάθετο προσανατολισμό, όπως και ασύρματη σύνδεση smartphone, σε όλες τις εκδόσεις εκτός από την βασική. Εκείνη έχει δεχτεί δύο οθόνες αφής 7,0 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος infotainment και κλιματισμού. Η κεντρική κονσόλα έχει ανυψωθεί, προσφέροντας περισσότερο χώρο για τα γόνατα των μπροστινών επιβατών.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι πιο αυξημένος από ποτέ, αφού το πορτπαγκάζ έχει χωρητικότητα 838 L, ή 2.106 L με τα πίσω καθίσματα πεσμένα. Διαθέσιμα είναι επίσης αρκετές βάσεις για διάφορα αξεσουάρ, όπως για παράδειγμα μια ειδική σανίδα που χωρίζει τον χώρο των αποσκευών στα δύο.

Όλες οι εκδόσεις του νέου Subaru Forester, βασική, Premium, Sport, Limited και Touring, θα είναι εξοπλισμένες με την ανανεωμένη έκδοση του Subaru EyeSight, το οποίο προσφέρει ενεργά συστήματα ασφαλείας. Εκτός από τις ήδη υπάρχουσες κάμερες, μια ευρυγώνια κάμερα έχει τοποθετηθεί στην κορυφή του παρμπρίζ ώστε να παρέχει πιο λεπτομερείς πληροφορίες στο σύστημα, βελτιώνοντας την ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, όπως και ανιχνεύοντας την κίνηση στον δρόμο με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Επιπροσθέτως, έχει προστεθεί μια λειτουργία υποβοήθησης έκτακτης ανάγκης, η οποία ενεργοποιεί τα αλάρμ του οχήματος, το σταθμεύει στη λωρίδα όπου βρίσκεται και επικοινωνεί με την άμεση δράση, αν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί στις προειδοποιήσεις ασφαλείας του συστήματος.

Όσο γι αυτό που κρύβεται κάτω από το καπό πρόκειται για τον γνωστό στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού επίπεδο τετρακύλινδρο boxer κινητήρα χωρητικότητας 2,5 L, ο οποίος προσφέρει στην έκτη γενιά του Subaru Forester 183 PS και 241 Nm ροπής, χάνοντας 2 PS αλλά «κερδίζοντας» 2 Nm ροπής, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Ως προεπιλογή έρχεται η πιο πρόσφατη έκδοση του συστήματος τετρακίνησης της εταιρείας, το οποίο όμως έχει επανασχεδιαστεί, παρέχοντας πιο γρήγορη ανταπόκριση και ενεργό torque vectoring στους πίσω τροχούς. Διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις, πλην της βασικής, είναι και το σύστημα X-Mode, που βελτιώνει τις επιδόσεις εκτός δρόμου.

Η Subaru δεν έχει επιβεβαιώσει τον τιμοκατάλογο του νέου μοντέλου, όμως σύμφωνα με την ίδια, οι τιμές θα ανακοινωθούν την άνοιξη του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

First Drive: Οδηγούμε το νέο Subaru Crosstrek στην Αυστρία

H Subaru αφήνει τα οκτάνια και μπαίνει στην πρίζα - Τρία νέα EV μέχρι το 2026

Το Subaru Impreza 22B STi ζει και βασιλεύει – Πού είναι ο παράδεισος των λάτρεων του μοντέλου (photos-video)