Η MINI παρουσίασε και ψηφιακά το ηλεκτρικό Cooper SE


Δεν ήταν η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα αλλά όπως και να 'χει μια εξ αποστάσεως παρουσίαση είναι όχι μόνο σημάδι της εποχής του κορωνοϊού αλλά και ίσως η πορεία των πραγμάτων που έρχονται.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΦΩΤ.: ΜΙΝΙ
  • 28/4/2020

Είχαμε δει παρόμοιες παρουσιάσεις από αρκετές εταιρίες όπως η Mercedes με τη νέα GLA και πιο πρόσφατα η Toyota με το Yaris Cross. Αυτή τη φορά η MINI αποφάσισε να κάνει κι εκείνη τη δική της απόπειρα ψηφιακής παρουσίασης με το αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο το νέο Cooper SE. Το οποίο βέβαια δεν είναι τόσο νέο καθώς ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι είχε παρουσιαστεί αναλυτικά στους εκπροσώπους του Eιδικού Τύπου και η πρώτη κίνηση της φίρμας ήταν να το λανσάρει στις ΗΠΑ.

Τώρα κάποιους μήνες μετά, ήρθε η ώρα να το δούμε εκ νέου στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά μέσα από τις οθόνες των υπολογιστών. Η BMW Group οργάνωσε λοιπόν μια εξ αποστάσεως παρουσίαση με "καλεσμένους" επιλεγμένα μέσα από όλη την Ευρώπη σε παράθυρα της Webex τους Michael Krauss, υπεύθυνο εξέλιξης της μονάδας ισχύος και τον Hermann Spranger, υπεύθυνο εξέλιξης δυναμικών χαρακτηριστικών.

Η παρουσίαση ήταν σύντομη, βασισμένη σε powerpoint και περιελάμβανε στοιχεία που ήδη γνωρίζαμε και αφορούσαν στους τομείς ευθύνης των δύο στελεχών, ακολουθούμενη από ερωτήσεις από δημοσιογράφους. Μια σύντομη "επικαιροποίηση" λοιπόν και μια ευκαιρία να επικοινωνήσουμε μέσω της εφαρμογής για να λύσουμε τις όποιες απορίες μας.

Ίσως μια από τις πιο γλυκόπικρες στιγμές της παρουσίασης ήταν όταν ανακοινώθηκε ότι οι πολύ ντιζαϊνάτες ζάντες με το όνομα Corona Spoke θα αλλάξουν -για προφανείς λόγους- σε Power Spoke. Ας ελπίσουμε ότι οι εταιρίες θα αναπτύξουν "αντισώματα" σε τέτοιες καταστάσεις όπως αυτή που βιώνουμε τούτη την περίοδο προκειμένου να κάνουν διαδραστικές παρουσιάσεις με ουσία, σύγχρονη δομή και ωραίο περιβάλλον. Για την ώρα, το νέο Mini Cooper SE έχει ξεκινήσει να διατίθεται εμπορικά και στη χώρα μας.