Η Mitsuoka «παντρεύει» το Honda Civic με το Dodge Challenger και το αποτέλεσμα μαγεύει


Η ιαπωνική εταιρεία που έχει παρουσιάσει ένα από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα όλων των εποχών, παίρνει το «αίμα» της πίσω με την αποκάλυψη του M55 Concept.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MITSUOKA
  • 18/11/2023

Μόλις πριν από λίγες ημέρας σας λέγαμε ότι ένα από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν, το Mitsuoka Orochi, ποτέ βγαίνει στο «σφυρί». Πλέον, η μικρή ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δείχνει να θέλει να πάρει το αίμα της πίσω και με αφορμή τη συμπλήρωση 55 ετών από την ίδρυσή της παρουσιάζει ένα ξεχωριστό concept car που έχει αντλήσει στοιχεία από εμβληματικά μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Πρόκειται για το M55 Concept, το οποίο έχει βασιστεί στην τρέχουσα γενιά του Honda Civicωστόσο έχει συνδυάσει σχεδιαστικά στοιχεία κυρίως από το Dodge Challenger και δευτερευόντως από τη Lancia Delta Integrale.

Έχοντας ιδρυθεί το 1968, η Mitsuoka δεν είναι ξένη στον σχεδιασμό muscle cars που βασίζονται σε «αστέρια» της JDM. Οι Ιάπωνες διαθέτουν στην γκάμα τους ένα μοντέλο, ονόματι 'Rock Star', το οποίο έχει εμπνευστεί από την C2 Corvette. Δεν είναι λοιπόν ασυνήθιστο, ένα δημιούργημα της εταιρείας να έχει αμερικανική επιρροή

Το εσωτερικό του M55 έχει διατηρηθεί σχεδόν ίδιο με του Civic, εκτός από τα καθίσματα που έχουν vintage εμφάνιση κι ανοιχτό μπλε χρώμα, αλλά και το λογότυπο της Mitsuoka που μπορεί να βρει κανείς στο τιμόνι.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του concept, όμως το πιθανότερο είναι ότι κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ο turbo τετρακύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 1,5 L του Honda Civic που αποδίδει 180 ίππους

Παρόλο που δεν προβλέπεται το Mitsuoka M55 Concept να περάσει στην παραγωγή, οι fans της εταιρείας μπορούν να θαυμάσουν το όχημα από κοντά, στην έκθεση Mitsuoka Azabu στο Τόκιο, από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, και στην έκθεση Mitsuoka Toyama στην ομώνυμη πόλη, από τις 12 Ιανουαρίου 2024 έως και τις 28 Ιανουαρίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πιο άσχημο αυτοκίνητο στον κόσμο πωλείται έχοντας κάνει μόλις 81 km (photos)

Mitsuoka Himiko: Όταν το MX-5 συναντά την πολυτέλεια και μεταμορφώνεται σε κλασικό roadster (photos)

Κάτω από αυτό το «αμερικάνικο» SUV κρύβεται ένα Toyota RAV4!