Η μοναξιά μιας Ferrari, μιας Porsche και μιας Chevrolet


Μία Ferrari 575 Superamerica, μία Porsche Carrera GT και μία Chevrolet C5 Corvette Z06 βρέθηκαν παρατημένες σε μια κινεζική αντιπροσωπία η οποία έχει κλείσει από το 2010. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER USA.
  • 9/8/2020

Η συγκεκριμένη «παρέα» των τριών supercars της δεκαετίας του 2000 βρέθηκε εντός του κτηρίου που είχε ένας αντιπρόσωπος της Ferrari και της Maserati στην πόλη Guangzhou, στα νοτιοανατολικά της Κίνας. Όπως έγινε γνωστό, η λειτουργία της επιχείρησης διεκόπη απότομα το 2010 όταν ο Πρόεδρος της χώρας κ. Xi Jinping αποφάσισε να ισχύσει ένας καινούργιος νόμος κατά της διαφθοράς, με σκοπό την πάταξή της αλλά και τον περιορισμό της εισαγωγής και κατανάλωσης πολυτελών προϊόντων από τη Δύση.

Στο κτήριο βρέθηκαν παρατημένες μία Ferrari 575 Superamerica, μία Porsche Carrera GT και μία Chevrolet C5 Corvette Z06 οι οποίες δεν πρόλαβαν να αγοραστούν. Η ιστορία για την Ferrari και την Chevrolet είναι άγνωστη, όμως για την Porsche υπάρχουν στοιχεία χάρη στην έρευνα που έκαναν οι συνάδελφοι της ιστοσελίδας periodismodelmotor.com.

Σύμφωνα με όσα έμαθαν, η συγκεκριμένη Carrera GT είναι η υπ’ αριθμόν 1.255η από τις συνολικά 1.270 που κατασκεύασε η γερμανική εταιρεία και είναι βαμμένη στο χρώμα «Zanzibar Red Metallic». Από το αρχείο της Porsche προκύπτει ότι μόνο τρία οχήματα του μοντέλου έχουν αυτό το χρώμα αμαξώματος. Το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν στη Γερμανία και τη Ρωσία, πριν το πάρει ο Κινέζος αντιπρόσωπος, και έχει 4.581 km στο οδόμετρο.