Η νέα BMW M3 Competition έλαμψε στο δυναμόμετρο (Video)


Η ισχυρότερη «τριάρα» στην ιστορία της BMW έρχεται αντιμέτωπη με τη δοκιμασία του δυναμόμετρου αποκαλύπτοντας τον πραγματικό της εαυτό.

  • 25/4/2021

Το γεγονός ότι τα νούμερα τα οποία ανακοινώνει ένας κατασκευαστής -ακόμα και όταν αυτά αφορούν στην ισχύ ενός κινητήρα- δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα δεν αποτελεί είδηση.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις στις οποίες η απόκλιση είναι τόσο μεγάλη που δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθεί από τον τύπο καυσίμου, τις κλιματικές συνθήκες ή ακόμα και τη μεθοδολογία μέτρησης.

Πρωταγωνιστής στη νέα ιστορία δυναμομέτρησης είναι η ολοκαίνουργια BMW M3 Competition με τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο straight six κινητήρα των 3,0 λίτρων και την αμφιλεγόμενη σχεδίαση, η οποία δίχασε κοινό και… κριτικούς.

Θεωρητικά η BMW M3 Competition αποδίδει 510 ίππους και 650 Nm ροπής, τη γίνεται όμως όταν ο εξακύλινδρος κινητήρας των 3,0 λίτρων καλείται να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στο δυναμόμετρο;

Η απάντηση έρχεται στο video που ακολουθεί, επιβεβαιώνοντας όσους μέχρι σήμερα ισχυρίζονταν ότι το νέο… super sedan των Βαυαρών υπερβαίνει κατά πολύ τις εργοστασιακές τιμές ισχύος.

Σε συνθήκες, λοιπόν, οι οποίες δεν απέχουν σημαντικά από τις πραγματικές, η  νέα BMW M3 Competition έφτασε τους 546,5 ίππους με τη μέγιστη τιμή της ροπής να αγγίζει τα 703 Nm.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η BMW M3 Competion υπερβαίνει κατά 36,5 ίππους τη μέγιστη εργοστασιακή ισχύ της και κατά 53 Nm την αντίστοιχη τιμή της ροπής.

Χωρίς καμία παρέμβαση στα μηχανικά μέρη της και χωρίς να… ιδρώσει κανείς, όπως θα αντιληφθείτε από το video που ακολουθεί.