Η νέα φουλ ηλεκτρική Mercedes EQE στην Έκθεση του Μονάχου


Αρχές Σεπτεμβρίου στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα της αμιγώς ηλεκτρικής Mercedes EQE. Ποιές είναι οι πρώτες τεχνικές λεπτομέρειες που γνωρίζουμε.

  • 30/7/2021

Για τη Mercedes το στοίχημα της ηλεκτροκίνησης είναι πολύ σημαντικό και φαίνεται ότι το έχει πάρει πολύ σοβαρά θέλοντας να διευρύνει προς όλες τις κατηγορίες τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων. Ο στόχος της είναι να παρουσιάσει 10 συνολικά πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2022 και γι’ αυτό η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε πως στην Διεθνή Έκθεση του Μονάχου θα έχει έτοιμα 8 νέα μοντέλα, τα 5 εκ των οποίων ηλεκτρικά.

Το αστέρι της Mercedes στην Έκθεση θα είναι η νέα πλήρως ηλεκτρική EQE. Ένα σεντάν-μικρογραφία της μεγαλύτερης EQSπου μας εξέπληξε με το προηγμένο τεχνολογικό της υπόβαθρο. Η ηλεκτρική έκδοση της E-Class θα είναι ελαφρώς μικρότερη σε διαστάσεις σε σχέση με τη συμβατική E-Class, αλλά χάρη στην ηλεκτροκίνηση και το επίπεδο δάπεδο οι χώροι στο εσωτερικό θα είναι αντίστοιχοι με την ναυαρχίδα S-Class.

Στις πρώτες teaser φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική εταιρεία η Mercedes EQE ακολουθεί τα βήματα της μεγαλύτερης EQSκαι στον εξωτερικό σχεδιασμό με τις ρέουσες γραμμές, τα λεπτά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω με το φουτουριστικό στιλ. Η απόλυτα φουτουριστική εικόνα συνεχίζεται και στο εσωτερικό με την οθόνη Hyperscreen που είδαμε και στην EQS να ξεχωρίζει και καλύπτει όλο το ωφέλιμο πλάτος του ταμπλό.

Το καινούριο πλαίσιο που θα είναι η βάση της EQE κάνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου για τον περιορισμό του βάρους, ενώ η ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας φτάνει τις 90 kWh, και η αυτονομία ξεπερνά τα 650 με 700 χιλιόμετρα ανάλογα με την έκδοση.

Η ΕQE 580 4MATIC που αναμένεται να παρουσιαστεί αρχικά θα διαθέτει τετρακίνηση και φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με συνολική συνδυαστική απόδοση κοντά στους 523 ίππους κάνοντας το κλασικό 0-100 σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα. Αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις με έναν ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στον πίσω άξονα.

Ταυτόχρονα με την Mercedes EQE, στο Μόναχο θα κάνει την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα και η μικρότερη EQΒ που θα παρουσιαστεί πρώτα στην Κίνα. Η Mercedes EQE θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση του Μονάχου, που θα διεξαχθεί από 7 έως και 12 Σεπτεμβρίου.