Η νέα Skoda Fabia αποκαλύπτει τα μυστικά της (Video)


Μετά το ανανεωμένο VW Polo σειρά έχει η νέα Skoda Fabia να απαλλαγεί από το βαρύ καμουφλάζ και να αποκαλύψει στο ευρύ κοινό τις σχεδιαστικές προδιαγραφές της.

  • 14/1/2021

Λίαν συντόμως το VW Group θα διαθέτει τουλάχιστον δύο νέους εκπροσώπους στην κατηγορία των supermini.

Ο λόγο για το ανανεωμένο VW Polo το οποίο και θα επιχειρήσει μέσα στο 2021 να επικαιροποίησει τις σχεδιαστικές προδιαγραφές του συνεχίζοντας την πορεία που ξεκίνησε η έκτη κατά σειρά γενιά του το 2017.

Διαφορετική είναι περίπτωση του Skoda Fabia, η τρίτη γενιά του οποίου κλείνει το οκταετή κύκλο ζωής της και επί της ουσίας βρίσκεται υπό αντικατάσταση.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Skoda Fabia που θα αποκαλυφθεί εντός του 2021 θα φέρει ουσιαστικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το σημερινό μοντέλο, ακολουθώντας σε σχεδιαστικό και όχι μόνο επίπεδο το παράδειγμα του νεότερου και μεγαλύτερου σε διαστάσεις Skoda Scala.

Αυτό τουλάχιστο αποδεικνύει η νέα εμφάνιση του αυτοκινήτου στους δρόμους της Τσεχίας, όπου και συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης έχοντας πλέον απωλέσει το βαρύκαμουφλάζ από τις επιφάνειες του αμαξώματός του.

Όπως και στην περίπτωση των VW Polo και Seat Ibiza, αφετηρία για τη νέα Skoda Fabia θα αποτελέσει η πλατφόρμα MQB A0, η οποία και θα κληθεί να φιλοξενήσει τα mild hybrid κινητήρια σύνολα που θα προστεθούν στην γκάμα του αυτοκινήτου.

Η τελευταία θα περιλαμβάνει και πιο προσιτές επιλογές, όχι όμως και τον γνώριμο από το πρόσφατο παρελθόνκινητήραdiesel του 1,6 λίτρου. Απίθανη θα πρέπει να θεωρείται και η εξέλιξη μιας ηλεκτροκίνητης έκδοσης, κενό που πρόκειται να καλυφθεί με το αστικών προδιαγραφών I.D. 1 της Volkswagen.

Η αποκάλυψη της νέας SkodaFabia τοποθετείται χρονικά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, ενώ η διάθεσή της στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την πρεμιέρα της.