Στο φως το ανανεωμένο VW Polo


H ανανεωμένη εκδοχή του VW Polo έχασε το βαρύ καμουφλάζ που σκέπαζε τις επιφάνειες του αμαξώματός της, εξασφαλίζοντας μια ανεμπόδιστη θέα στις νέες σχεδιαστικές προδιαγραφές της.

  • Πηγή: Auto Express
  • 13/1/2021

Η ώρα της ανανέωσης έφτασε για το VW Polo, η έκτηγενιά του οποίου διανύει τον τέταρτο χρόνο παρουσίας της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το δημοφιλές supermini της γερμανικής φίρμας θα υποστεί λοιπόν το καθιερωμένο facelift, επιχειρώντας να επικαιροποιήσει τις σχεδιαστικές και εξοπλιστικές προδιαγραφές του.

Κρίνοντας από τις νέες, κατασκοπευτικές φωτογραφίες του γερμανικού best seller, οι ουσιαστικότερες σχεδιαστικές αλλαγές εντοπίζονται στα φωτιστικά σώματα και στις επιφάνειες πέριξ αυτών.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των πίσω φώτων, τα οποία θα επεκτείνονται πλέον και στην πέμπτη πόρτα, ακολουθώντας μια σχεδιαστικήσυνταγή που έχει «φορεθεί» από το μεγαλύτερων διαστάσεων Golf.

Στο μικρομεσαίο hatchback της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας παραπέμπει και ο μπροστινός προφυλακτήρας και ειδικότερα το κάτω τμήμα του στο οποίο συναντά κανείς τις μεγαλύτερες σε έκταση εισαγωγές αέρα.

Στο εσωτερικό, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι μεγαλύτερες διαστάσεων ψηφιακές οθόνες, με εκείνη της κεντρικής κονσόλας να υποστηρίζει τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η δεύτερη ψηφιακή οθόνη των 10,25 ιντσών θα φιλοξενεί τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο περιβάλλον για τον οδηγό. Το VW Polo διαθέτει ήδη στον εξοπλισμό του τις απαραίτητες εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας, συνεπώς δεν αναμένονται σημαντικές προσθήκες σε αυτό το επίπεδο.

Αντιθέτως, η παρουσία των mild hybrid κινητήρων βενζίνης κάτω από το καπό του θα αποτελέσουν ένα σημαντικό όπλο για τη συνέχεια της πορείας του στην ευρωπαϊκή αγορά και μια απάντηση στους βασικούς ανταγωνιστές τους που έχουν ήδη εφοδιαστεί με ανάλογα σύνολα.

Αμφίβολη αντιθέτως παραμένει η ύπαρξη εκδόσεων diesel στην γκάμα του ανανεωμένου VW Polo, όπως άλλωστε και του δίλιτρου GTI.

Διαβάστε ακόμα:

Συγκριτικό Test: Το Peugeot 208 απέναντι στο VW Polo

2021 VW Golf GTI: Οδηγούμε τη νέα γενιά του θρύλου των hot-hatches!