Η Nissan εξελίσσει το νέο EV crossover της


Όπως έγινε γνωστό, η Nissan εξελίσσει με εντατικό ρυθμό το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover μοντέλο της, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2020.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/9/2019

To καινούργιο μοντέλο θα είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου IMx (φωτογραφίες) το οποίο παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια, στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο. Σύμφωνα με την ως τώρα πληροφόρηση, οι μπαταρίες του θα έχουν σχετικά μεγάλη ενεργειακή χωρητικότητα και θα επιτρέπουν μια θεωρητική αυτονομία κίνησης που θα φτάνει τα περίπου 500 km.

Ακόμη, δεν υπάρχουν επίσημα πληροφορίες για το νέο ηλεκτροκίνητο crossover της Nissan. Ωστόσο, θεωρείται πιθανόν να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν εμπρός και έναν πίσω, όπως ισχύει στο IMx. Στο τελευταίο, η συνδυαζόμενη μέγιστη απόδοσή τους ήταν 435 PS (320 kW) και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 700 Nm. Πολλοί θεωρούν ότι η μέγιστη ισχύς του νέου μοντέλου θα είναι κοντά σε αυτή την τιμή. Τέλος, σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του, το καινούργιο ηλεκτροκίνητο crossover της ιαπωνικής εταιρείας αναμένεται να επιταχύνεται από τα 0-100 km//h σε περίπου 5,0 sec.