H Pagani Automobili εξελίσσει το νέο μοντέλο της


Είναι επίσημο, πλέον. Η Pagani Automobili κάνει δοκιμές εξέλιξης του καινούργιου μοντέλου της το οποίο έχει την κωδική ονομασία «C10» και θα αντικαταστήσει την Huayra.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/5/2022

Στις πρώτες ημέρες της χρονιάς που διανύουμε, διέρρευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μια θολή φωτογραφία από ένα νέο μοντέλο της Pagani Automobili. Τότε, δεν επιβεβαιώθηκε τίποτα από την εταιρεία και υπήρχαν αμφιβολίες εάν πρόκειται για καινούργιο αυτοκίνητό της ή για μια ειδική έκδοση ενός από αυτά που κατασκευάζει ήδη.

Ωστόσο, πλέον το θέμα έχει ξεκαθαρίσει. Η Pagani εξελίσσει το νέο μοντέλο της το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα, ίσως και εντός του Ιουνίου, και θα αντικαταστήσει τη Huayra.

Το καινούργιο hypercar έχει την κωδική ονομασία «C10» και το αμάξωμά του διαθέτει σχεδιαστικά στοιχεία και από το παρελθόν της εταιρείας, καθώς τα εμπρός φώτα του παραπέμπουν σε αυτά της Zonda C12, η οποία παρουσιάστηκε το 1999.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το νέο μοντέλο. Όμως έχει επιβεβαιωθεί ότι θα διαθέτει τον καινούργιο εξάλιτρο, διπλά υπερτροφοδοτούμενο V12 κινητήρα τής Mercedes-AMG ο οποίος αναμένεται να αποδίδει περίπου 900 ίππους στη συγκεκριμένη περίπτωση.