Είναι αυτός ο αντικαταστάτης της Pagani Huayra;


Στο διαδίκτυο, αναρτήθηκε αυτή η επεξεργασμένη φωτογραφία συνοδευόμενη από ένα κείμενο το οποίο σκοπεύει να ενημερώσει πιθανούς αγοραστές ενός νέου μοντέλου της Pagani το οποίο ίσως να αντικαταστήσει την Huayra.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/1/2022

Σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε μια μικρής ανάλυσης και σχετικά θολή φωτογραφία η οποία απεικονίζει ένα νέο όχημα της Pagani το οποίο έχει την κωδική ονομασία «C10».

Στην ψηφιακά δημιουργημένη εικόνα βλέπουμε ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει τη γενικότερη αισθητική και το στυλ των μοντέλων που κατασκευάζει η εταιρεία τού Horacio Pagani, διαθέτοντας σχεδιαστικά στοιχεία τόσο από τη Huayra όσο και από τη Zonda. Το εμπρός μέρος είναι έντονα καμπύλο, η καμπίνα των επιβατών έχει το σχήμα σταγόνας και στο πίσω μέρος έχει διαμορφωθεί αεροτομή χωρισμένη σε δύο τμήματα. 

Εάν η φωτογραφία προέρχεται όντως από την εταιρεία και αποτελεί στοιχείο διαρροής από κάποια πρώτη παρουσίαση που έγινε είτε σε κάποιον υποψήφιο αγοραστή είναι σε κάποιο αντιπρόσωπό της, τότε πρόκειται για το νέο μοντέλο το οποίο ενδεχομένως να είναι αυτό που θα αντικαταστήσει τη Huayra.

Pagani Huayra Roadster BC.
Pagani Huayra Roadster BC.

Η κωδική ονομασία του οχήματος είναι «C10». Σύμφωνα με τις λίγες πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί σχετικά στον βρετανικό Τύπο, το καινούργιο μοντέλο θα έχει τον νέο εξάλιτρο, διπλά υπερτροφοδοτούμενο V12 κινητήρα τής AMG και θα διατίθεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο όσο και με αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Pagani Zonda R Evolution.
Pagani Zonda R Evolution.

Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, το νέο μοντέλο θα κατασκευαστεί μόλις σε 300 μονάδες, τόσο σε coupé όσο και σε cabriolet έκδοση, καθώς και σε κάποιες ειδικές εκδόσεις αναφορικά τόσο με τη μέγιστη ισχύ του όσο και τον εξοπλισμό του. Πληροφορίες –οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από την εταιρεία, ωστόσο– θέλουν να έχουν πουληθεί ήδη όλα τα αυτοκίνητα που πρόκειται να κατασκευαστούν. Το νέο μοντέλο της Pagani αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της χρονιάς.