Η Pagani Zonda γίνεται 25 ετών και το γιορτάζει με μία εντυπωσιακή έκδοση (video)


Πίσω από την ιδέα της Pagani Alisea βρίσκεται μια ομάδα φοιτητών από το Τορίνο οι οποίοι γιόρτασαν τα 25α γενέθλια της Zonda με μια ξεχωριστή δημιουργία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: IED - Istituto Europeo di Design - YouTube
  • 12/4/2024

Η Pagani Zonda έκανε πρεμιέρα το 1999 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ωστόσο, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει σταματήσει να εργάζεται πάνω στο εμβληματικό της μοντέλο.

25 χρόνια μετά το ντεμπούτο της, η Pagani γιορτάζει τα γενέθλιά της με μια μοναδική έκδοση, πίσω από την οποία κρύβεται το Istituto Europeo di Design (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδιασμού). Οι φοιτητές της σχολής στο Τορίνο της Ιταλίας χρησιμοποίησαν την Zonda ως βάση, δημιουργώντας ένα άκρως εντυπωσιακό concept car με καθαρές, ομαλές γραμμές, την Pagani Alisea.

Οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και τα επιθετικά scoops έχουν αφαιρεθεί, προσφέροντας στην Alisea μια πιο κομψή εμφάνιση. Το πλάτος έχει παραμείνει σταθερό, παρά τα δραματικά, θολωτά φτερά πάνω από τους τροχούς, όμως το μήκος έχει αυξηθεί ελάχιστα.

Φέρει έναν θόλο, εμπνευσμένο από τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν στους αγώνες αντοχής της κατηγορίας Group C στη δεκαετία του '80. Οι χαρακτηριστικοί καθρέπτες της Zonda έχουν «αδυνατίσει,» όμως διατηρηθεί, με τους φοιτητές να μην τους αντικαθιστούν με κάμερες.

Τα μπροστινά φώτα της Alisea έχουν εκμοντερνιστεί, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα θυμίζουν αρκετά εκείνα της «καυτής» κι αποκλειστικά για την πίστα, Zonda R.

Συνολικά, η Pagani Alisea μοιάζει πιο εξημερωμένη από τη «μητέρα» της, αφού λείπουν, ουσιαστικά, τα περισσότερα στοιχεία του άκρως επιθετικού αεροδυναμικού πακέτου, που βρίσκει κανείς σε κάθε έκδοση, νόμιμη για τον δρόμο ή μη, του hypercar των Ιταλών.

Δείτε την ομάδα, πίσω από το εγχείρημα, να μιλά για τη δημιουργία του: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Pagani Huayra R Evo είναι ένα «όπλο» για την πίστα με 900 ίππους (video)

Το νέο αριστούργημα της Pagani φοράει V12 και ζυγίζει όσο ένα supermini (photos)

Η μοναδική νόμιμη Pagani Zonda στις ΗΠΑ τίθεται σε δημοπρασία (photos)