Η παραγωγή της BMW X5 ξεκίνησε στην Κίνα


Στο νέο εργοστάσιο της BMW στην Κίνα ξεκίνησε να παράγεται η BMW X5. Έμφαση στην ευελιξία και εστίαση στην ψηφιοποίηση για την νέα μονάδα παραγωγής του BMW Group.

  • 19/4/2022

Μετά από την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών, η νέα επέκταση του εργοστασίου της Dadong του BMW Group στην Κίνα είναι έτοιμη να ανοίξει. Η μονάδα ανήκει στην κοινοπραξία BMW BrillianceAutomotive Ltd (BBA) και είναι η τοποθεσία όπου θα ξεκινήσει η παραγωγή της BMW X5 στην έκδοση με το μεγαλύτερο μεταξόνιο, αποκλειστικά για την κινεζική αγορά.

Η BMW X5 κατασκευαζόταν μέχρι στιγμής μόνο στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg των ΗΠΑ. Το εργοστάσιο της κοινοπραξίας BMW Brilliance Dadong είναι αυτό όπου ξεκίνησε για πρώτη φορά η παραγωγή των οχημάτων BMW στην Κίνα. Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του, προσφέρει μία πλήρως ευέλικτη γραμμή παραγωγής οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά συστήματα, αλλά και πλήρως ηλεκτρικά οχήματα. Αυτή η βελτιωμένη ευελιξία του επιτρέπει να ανταποκρίνεται γρήγορα στις μελλοντικές τάσεις της αγοράς και στις μεταβαλλόμενες επιθυμίες των πελατών. Κατά την επέκταση του εργοστασίου, τα κύρια σημεία εστίασης ήταν η ψηφιοποίηση και η βιωσιμότητα, με καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής που μειώνουν περαιτέρω τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο του εργοστασίου.

Εκτός από τη νέα BMW X5, το εργοστάσιο Dadong παράγει ήδη τις BMW Σειρά 5 και X3 για την κινεζική αγορά. Είναι επίσης η μόνη εγκατάσταση για την κατασκευή της πλήρως ηλεκτρικής BMW iX3 για την παγκόσμια αγορά.

Μαζί με τη δεύτερη εγκατάσταση της BBA, το Tiexi, παρήγαγε συνολικά περισσότερα από 700.000 οχήματα πέρυσι, καθιστώντας τη Shenyang την τοποθεσία με τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής του BMW Group, αλλά και τον μεγαλύτερο κατασκευαστή premium αυτοκινήτων στην Κίνα. Το εργοστάσιο Tiexi παράγει τις BMW Σειρά 1 και Σειρά 3 καθώς και τις BMW X1 και X2. Επιπλέον, φέτος το καλοκαίρι, θα ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο, το Plant Lydia, ως το σπίτι του νέου BMW i3, μιας πλήρως ηλεκτρικής Σειράς 3 που θα κατασκευάζεται αποκλειστικά για την κινεζική αγορά. Μαζί με το τοπικό εργοστάσιο Powertrain, το οποίο κατασκευάζει κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς και μπαταρίες υψηλής τάσης, η Shenyang θα φιλοξενεί πλέον τέσσερις εγκαταστάσεις παραγωγής.

Στην αναβαθμισμένη του μορφή, το εργοστάσιο Dadong έχει πλέον επιφάνεια 910.000 τετραγωνικών μέτρων που ισοδυναμεί με περίπου 125 γήπεδα ποδοσφαίρου. Διαθέτει ηλιακά πάνελ με συνολική επιφάνεια 179.000 τετραγωνικών μέτρων, που αναμένεται να παράγουν περισσότερα από 21 MWh ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές φέτος.