H Peugeot διακόπτει την παραγωγή του 308 GTI λόγω WLTP


Η παραγωγή του Peugeot 308 GTI θα διακοπεί για τρεις μήνες προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες προδιαγραφές εκπομπής ρύπων.

  • 21/5/2018

Οι νέοι, πιο ρεαλιστικοί κανονισμοί εκπομπής ρύπων WLTP, δημιουργούν τελικά περισσότερα θέματα στους κατασκευαστές από ότι αναμενόταν. Και κυρίως στα σπορ μοντέλα τους με τις μεγάλες αποδόσεις των κινητήρων.

Έτσι μετά τη BMW που σταμάτησε την παραγωγή της τρέχουσας M3, την Audi που διέκοψε την παραγωγή του SQ5 και την Porsche που για μια χρονική περίοδο δεν δέχεται παραγγελίες για κανένα από τα μοντέλα της, ήρθε και η σειρά της Peugeot. H οποία ανακοίνωσε τη διακοπή της παραγωγής της κορυφαίας έκδοσης του 308, του GTI.

H γαλλική εταιρεία διευκρίνισε πως η διακοπή αυτή δεν θα είναι ολική αλλά θα διαρκέσει από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο, προκειμένου να μπορούν να γίνουν οι κατάλληλες αλλαγές προκειμένου να πληρούνται οι προδιαγραφές. Από τον Οκτώβριο και μετά το 308 GTI θα είναι και πάλι κανονικά διαθέσιμο. Φυσικά με τον κινητήρα των 1.600 cc, η απόδοση του οποίου θα παραμείνει στα 270 PS.

Η παρουσίαση της τελευταίας εκδοχής του γρήγορου Peugeot θα γίνει στην έκθεση στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου και ίσως συνδυαστεί και με αναβαθμίσεις του και σε κάποιους άλλους τομείς. Το τελευταίο μένει ακόμα να διευκρινιστεί.