Οι Porsche 718 Cayman GT4 RS και GT4 RS Clubsport είναι εδώ! (Video)


Είναι η πιο ισχυρή, η πιο γρήγορη, πιο σκληροπυρηνική Cayman με καρδιά από τη GT3 και απόδοση 493 ίππων. H GT4 RS είναι η street legal έκδοση και η Clubsport των 500 ίππων που δημιουργήθηκε για τις πίστες. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: PORSCHE
  • 17/11/2021

Η Porsche 718 Cayman GT4 RS αποκαλύπτεται, αν και η εξέλιξή της δεν ήταν και τόσο μεγάλο μυστικό. Η Porsche μας είπε για αρχή το χρόνο που χρειάζεται η νέα GT4 RS για να κάνει ένα γύρο στο Nurburgring, που είναι μόλις 7 λεπτά και 4,5 δευτερόλεπτα.

Και στον χρόνο που χρειάζεστε για να διαβάσετε αυτήν την πρόταση, η GT4 RS μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα. Το 6κύλινρδο boxer μοτέρ των 4,0 λίτρων προέρχεται κατευθείαν από την Porsche 911 GT3, αν και στην κεντρομήχανηCayman GT4 RS ο κινητήρας αποδίδει μόνο… 493 ίππους. Η ροπή φτάνει στα 449 Nm και ο 6κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας συνεχίζει να προσφέρει τις «μουσικές» νότες του μέχρι την κόκκινη περιοχή των 9.000 σ.α.λ.

Για την ιστορία, ο boxer κινητήρας των 4,0 λίτρων κάνει την GT4 RS να ολοκληρώνει το 0-100 σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ξεπερνά τα 315 χλμ/ώρα. Η μετάδοση γίνεται αποκλειστικά και μόνο από το πολύ γρήγορο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη της Porsche, που διοχετεύει την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Ο σπουδαίος κινητήρας είναι όμως μόνο το ένα μέρος της κορυφαίας απόδοσης της Porsche Cayman GT4RS. Το βάρος είναι ο άλλος παράγοντας, και οι μηχανικοί της Porscheκατάφεραν να αφαιρέσουν 22 κιλά. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι τα ανθρακονήματα για τα μπροστινά φτερά και το καπό. Υπάρχει επίσης ειδικό ελαφρύ γυαλί για το πίσω παρμπρίζ, ελαφριές πόρτες και το αποτέλεσμα είναι ένα απόβαρο 1.464 κιλών.

Η κορυφαία αεροδυναμική είναι ο κύριος λόγος ύπαρξης όλων των οπτικών βελτιώσεων. Η σταθερή πίσω αεροτομή είναι η προφανής διαφορά από τη στάνταρ GT4. Το κάτω μέρος του αμαξώματος είναι βελτιστοποιημένο για καλύτερη ροή αέρα, με έναν πίσω διαχύτη, έναν ρυθμιζόμενο μπροστινό διαχύτη και πλευρικές εισαγωγές αέρα στα πίσω φτερά. Η Porsche λέει ότι στη λειτουργία Performance, η GT4 RS προσφέρει 25% περισσότερη κάθετη δύναμη σε σύγκριση με την «απλή» GT4.

Η τιμή της Porsche 718 Cayman GT4 RS ξεκινά από τις 108.370 λίρες (ήτοι 129.000 ευρώ), με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται τον Μάρτιο του 2022.

718 Cayman GT4 RS Clubsport

Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε ταυτόχρονα και την 718 Cayman GT4 RS Clubsport που προορίζεται αποκλειστικά για τις πίστες. Εδώ ο 6κύλινδρος boxer κινητήρας των 4,0 λίτρων αποδίδει 500 άλογα.

Οι αναβαθμίσεις της αγωνιστικής 718 Cayman GT4 RS Clubsport είναι πολλές και αφορούν το νέο σύστημα αναρτήσεων, με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ δύο σταδίων, ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές, ύψος και ρυθμιζόμενο camber, ενώ η GT4 RS Clubsport εφοδιάζεται και με φρένα 15 ιντσών.

Εμφανισιακά, η GT4 RS Clubsport είναι σχεδόν όμοια με την «κανονική» RS δρόμου, με πολλά επιπλέον στοιχεία όπως οι αεραγωγοί στα φτερά, ο νέος διαχύτης και η ακόμα μεγαλύτερη και επιβλητική πίσω πτέρυγα που δίνει την απαιτούμενη κάθετη δύναμη.