Η Porsche Taycan GTS έρχεται και ως Sport Turismo (Video)


H πρώτη GTS δημιουργία από το Zuffenhausen που κινείται με ηλεκτρική ενέργεια είναι η νέα Taycan GTS που λανσάρεται για πρώτη φορά και σε Sport Turismo αμάξωμα. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: PORSCHE
  • 17/11/2021

Όπως φαίνεται το ένα μόνο ντεμπούτο δεν ήταν αρκετό για την Porsche στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles. Δίπλα στην πολυαναμενόμενη Cayman GT4 RS στο περίπτερο της Porsche είναι ένα ζευγάρι των ηλεκτρικών Taycan, όπου με την μία έκαναν το ντεμπούτο τους τα γράμματα GTS για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά και η δεύτερη δεν ήταν άλλη από την Taycan Sport Turismo.

Γνωρίζουμε καλά τα γράμματα GTS από την 911 και στην προκειμένη περίπτωση η Porsche επέλεξε για πρώτη φορά να τα τοποθετήσει στο πίσω καπό ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της.  

Η Taycan GTS εφοδιάζεται με μπαταρία των 93,4 kWh, η οποία μπορεί να φορτίζει από το 5 έως το 80% μέσα σε 22,5 λεπτά. Η μέγιστη αυτονομία κατά τον κύκλο WLTP αγγίζει τα 504 χιλιόμετρα, όπως ανακοίνωσε η γερμανική φίρμα.

Η ισχύς και των δύο Taycan GTS αγγίζει τους 598 ίππους και το κλασικό 0-100 έρχεται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα και στις δύο Taycan GTS φτάνει τα 250 χλμ/ώρα. Οι GTS εκδόσεις της Taycan τοποθετούνται στη γκάμα της εταιρείας ανάμεσα στις 4S και Turbo, που αποδίδουν αντίστοιχα 468 και 679 άλογα.

Η εντελώς νέα παραλλαγή αμαξώματος είναι η Taycan Sport Turismo, η οποία και αποτελεί την τρίτη έκδοση αμαξώματος της Taycan, μετά τις σεντάν και Cross Turismo. Οι διαστάσεις της είναι οι ίδιες διαστάσεις με την Cross Turismo, με τον χώρο αποσκευών να κυμαίνεται μεταξύ 445 και 1.212 λίτρων, ενώ στο μπροστινό μέρος υπάρχει επιπλέον χώρος αποσκευών 82 λίτρων. Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχουν μερικά avant-garde στοιχεία, όπως οι ράγες οροφής και η πανοραμική οροφή με τη λειτουργεία Variable Light Control, με τον οδηγό να έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει το πόσο διαφανές θα είναι το γυαλί της.

Η ανάρτηση προέρχεται από την Taycan Turbo, αλλά έχει ρυθμιστεί ειδικά για την Taycan GTS. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε πως στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει η ενεργή αερανάρτηση Porsche Active Suspension Management (PASM), το σύστημα torque-vectoring και το πακέτο Sport Chrono.

Οι τιμές των δύο νέων παραλλαγών της Taycan GTS ξεκινούν από τις 131.834 και 132.786 ευρώ στη Γερμανία και η άφιξή τους στις εκθέσεις της Porsche υπολογίζεται να γίνει την άνοιξη του 2022.