Η (πραγματικά) μοναδική Mercedes-AMG WILL.I.AMG


Τα στελέχη της Mercedes-AMG και της West Coast Customs συνεργάστηκαν υπό άκρα μυστικότητα με τον μουσικό που είναι γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «will.i.am» και δημιουργήσαν γι’ αυτόν το συγκεκριμένο, μοναδικό όχημα. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/5/2022

Ο «will.i.am», κατά κόσμον William Adams, ήθελε ένα όχημα που να αντιπροσωπευεί με τον καλύτερο τρόπο την φιλανθρωπική προσπάθειά του την οποία ονομάζει «The Flip – Innovation for Purpose». Στόχος του είναι να βοηθήσει όσο περισσότερους φτωχούς νέους να σπουδάσουν και να αποκτήσουν τα εκπαιδευτικά εφόδια και τις επαγγελματικές ικανότητες για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους.

Ο γνωστός καλλιτέχνης της hip hop μουσικής απευθύνθηκε στη Mercedes-Benz και στους ανθρώπους της αμερικανικής εταιρείας βελτιώσεων «West Coast Customs». Τηρώντας απόλυτη μυστικότητα προς τρίτους για το τι πρόκειται να κάνει, συμφώνησε να πάρει μια Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé και να τη μετατρέψει σε ένα πραγματικά μοναδικό όχημα.

Πρόκειται γι’ αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες, το οποίο ονόμασε WILL.I.AMG. Οι άνθρωποι της «West Coast Customs» συνεργάστηκαν στενά με τον 47χρονο μουσικό και μετέτρεψαν το αμάξωμα της GT 4-Door Coupé, επανασχεδιάζοντάς το και διαμορφώνοντας μόνο δύο πόρτες στα πλαϊνά του, οι οποίες ανοίγουν προς τα πίσω. Με αυτόν τον τρόπο μοιάζουν σαν δυο χέρια που ανοίγουν σε μια αγκαλιά, όπως ήθελε ο «will.i.am».

Ο ίδιος δήλωσε: «Μεγάλωσα σε γκέτο. Μεγάλωσα με τη hip hop μουσική. Έβλεπα θρυλικούς μουσικούς της hip hop να ραπάρουν σχετικά με τη Mercedes, οπότε πάντα ονειρευόμουν να αποκτήσω μία Mercedes. Για πολλά παιδιά της συνοικίας μου το να κατέχεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι σύμβολο προόδου και ότι ξέφυγες από την ανέχεια.

»Τώρα, που πέτυχα τον στόχο μου είχα μεγαλύτερες βλέψεις. Να επαναστοχαστώ και να δημιουργήσω το δικό μου όραμα για ένα μοντέλο της AMG. Όμως, δεν πείραξα τον κινητήρα, επειδή η AMG πραγματικά κατασκευάζει τους καλύτερους κινητήρες. Η ιστορία των ιδρυτών της AMG με εμπνέει πραγματικά και μου δίνει δύναμη να συνεργάζομαι με ανθρώπους με τους οποίους έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και που επίσης αναζητούν συνεχώς τη βελτίωση».