Η Range Rover συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής και το γιορτάζει


To Range Rover, το αυτοκίνητο που δημιούργησε την πολυτελή κατηγορία εκτός δρόμου οχημάτων, γίνεται πενήντα ετών και η Land Rover γιορτάζει την επέτειο στο Goodwood.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/10/2020

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό μισού αιώνα παρουσίας του Range Rover στην αγορά αυτοκινήτου συνοδεύεται από τη συγκέντρωση 50 οχημάτων όλων των γενιών του μοντέλου στον χώρο που πραγματοποιείται το «Goodwood SpeedWeek». Η παρέλαση των ιστορικών αλλά και των πιο σύγχρονων οχημάτων είχε έντονο συναισθηματισμό, τόσο για τους ιδιοκτήτες τους όσο και για τα στελέχη της Land Rover. Μεταξύ αυτών, υπήρχε και το λεγόμενο «Beaver Bullet», ένα πετρελαιοκίνητο Range Rover το οποίο τον Αύγουστο του 1985 έσπασε 27 ρεκόρ επιταχύνσεων και αντοχής κατά την τριήμερη διάρκεια δοκιμών στην βρετανική πίστα «MIRA» («Motor Industry Research Association»). Ήταν το πρώτο ντιζελοκίνητο 4x4 όχημα που κατάφερε να κινηθεί με μέση ωριαία ταχύτητα μεγαλύτερη από 160 km/h για 24 ώρες, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ που υπήρχε εκείνη την εποχή από αντίστοιχα οχήματα.

Στην παρέλαση των οχημάτων που πραγματοποιήθηκε, επικεφαλής ήταν το πρωτότυπο του 1969 το οποίο δεν είχε αμάξωμα και επέτρεπε στους μηχανικούς να βλέπουν τον τρόπο λειτουργίας της ανάρτησης σε κάθε έδαφος και τις βελτιώσεις που έπρεπε να κάνουν τόσο σε αυτή όσο και στο πάτωμα, για να μπορεί το Range Rover να ξεπερνά όλα τα εμπόδια. Επίσης, στο γκρουπ των οχημάτων υπήρχε το αυτοκίνητο που το 1971 διέσχισε το διαβόητο πέρασμα Darien Gap, μια περιοχή ζούγκλας, από τον Παναμά στην Κολομβία, όπως και ένα εξάτροχο Range Rover.

O κ. Rawdon Glover, Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover στη Βρετανία, δήλωσε σχετικά: «Καθώς συνεχίζουμε καθόλη τη διάρκεια του 2020 τους εορτασμούς για τα πενήντα χρόνια του Range Rover, είναι χαρά για εμάς να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας μερικά από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα που υπήρξαν, όπως και να θυμόμαστε τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους που τα συνοδεύουν. Φυσικά, η μάζωξη όλων αυτών χαρακτηρίστηκε και από την παρουσίαση της επετειακής έκδοσης “Range Rover Fifty” η οποία είναι η επιτομή της σχεδίασης, της πολυτέλειας και της εκτός δρόμου ικανότητας κίνησης, δηλαδή των στοιχείων που αντιπροσωπεύει στην εποχή μας η εταιρεία».