H Renault αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Renault θα αναπροσαρμόσει τη μεσοπρόθεσμη επιχειρηματική στρατηγική της για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/11/2019

Σε δηλώσεις της, η κυρία Clotilde Delbos, η οποία προσωρινώς εκτελεί χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στη Renault ανέφερε ότι η γαλλική εταιρεία θα αναπροσαρμόσει την επιχειρηματική πολιτική της για να επιτύχει τους μεσοπρόθεσμους εμπορικούς στόχους της. Αυτό σημαίνει ότι εξετάζεται η πιθανότητα να αποσυρθεί από κάποιες αγορές ή ακόμα και να καταργήσει κάποια μοντέλα της τα οποία δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα κέρδη.

Η κυρία Delbos είπε σχετικά: «Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη αλλά πρωτίστως πρέπει να αναρωτηθούμε. "Μπορούμε να διατηρήσουμε τη συγκεκριμένη στρατηγική"; Δεν το νομίζω. Η αγορά αλλάζει και πρέπει να προσαρμοστούμε». Όπως έγινε γνωστό, η αναθεώρηση αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων μηνών, αφενός για να επανέλθει η ηρεμία στην εταιρεία (και τον Όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi, γενικότερα) και αφετέρου να ηρεμήσουν και οι μέτοχοί της από τη συνεχιζόμενη αναταραχή που προκάλεσε η υπόθεση κατηγορίας του κ. Carlos Ghosn.