Πάει στη Renault o Luca de Meo;


Δημοσίευμα στον γαλλικό Τύπο αναφέρει ότι ο Luca de Meo συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις των ανθρώπων της Renault για να αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, αντικαθιστώντας τον Thierry Bollore.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/11/2019

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Les Echos», στη Renault προσανατολίζονται στο να αναλάβει χρέη νέου Διευθύνοντος Συμβούλου ο κ. Luca de Meo, ο οποίος τώρα είναι Πρόεδρος της SEAT. Σύμφωνα με όσα αναγράφονται, πλησιάζει η στιγμή που πρέπει να τοποθετηθεί νέος Διευθύνων Σύμβουλος στη Renault, στη θέση του αποπεμφθέντος κ. Thierry Bollore.

Στη γαλλική εφημερίδα αναφέρεται ότι εκτός από τον κ. ο Luca de Meo υποψήφιος είναι και ο κ. Patrick Koller, επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Faurecia. Ωστόσο, προς το παρόν, ο 52χρονος Ιταλός μάνατζερ φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, καμία «πλευρά» δεν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τις πληροφορίες. Όμως, η ανάγκη να υπάρξει ένας νέος επικεφαλής στη Renault είναι μεγάλη και ο χρόνος πιέζει.

Θέση στο ζήτημα πήρε και η γαλλική κυβέρνηση, η οποία κατέχει το 15% της Renault. Σε δήλωσή του, ο κ. Bruno Le Maire, Υπουργός Οικονομίας της χώρας, είχε σχετικά: «θα επιθυμούσα κάποιον επαγγελματία της αυτοκινητοβιομηχανίας επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο ριζικής αναδιάρθρωσης του κλάδου και απαιτείται ένας καλός επαγγελματίας».

Πάντως, ο κ. Jean-Dominique Senard, Πρόεδρος της Renault, δεν δείχνει να βιάζεται για την επιλογή του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Όπως δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα «εάν επιλέξουμε κάποιον έως το τέλος της χρονιάς, έχει καλώς. Εάν όχι, δεν θα πάθουμε κάτι κακό».