Η Rimac Technology γίνεται επίσημα αυτόνομη εταιρεία


Ο Όμιλος Rimac είναι πλέον πλήρως λειτουργικός, από την 1η Ιανουαρίου 2022, ως ένα Group που ενσωματώνει την Bugatti Rimac που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2021 και τη νέα αυτόνομη επιχείρηση Rimac Technology.

  • 19/1/2022

Ο Όμιλος Rimacείναι ο πλειοψηφικός μέτοχος της Bugatti Rimacμε μερίδιο 55% και η Porscheκατέχει το υπόλοιπο 45%. Η Rimac Technology, η αδελφή εταιρεία της μέχρι πρότινος γνωστής Rimac Automobili, πρόκειται να γίνει μια εντελώς ανεξάρτητη εταιρεία, 100% ιδιοκτησίας της Rimac Group. Θα συνεχίσει και θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη μηχανική, ανάπτυξη, παραγωγή και προμήθεια συστημάτων μπαταριών υψηλής απόδοσης, ηλεκτροκινητήρων, ηλεκτρονικών συστημάτων και εξαρτημάτων διεπαφής χρήστη για τα οποία είναι γνωστή η Rimac, έχοντας εδραιώσει τη φήμη της ως κορυφαίος πάροχος για προηγμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης απόδοσης.

Σήμερα, η Rimac Technology συνεργάζεται με πολλούς μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη του Nevera από την αρχή για να προσφέρει στους πελάτες τους μια σειρά προϊόντων που καθοδηγούν τους πελάτες τους σε ολόκληρη τη διαδικασία δημιουργίας προϊόντων, από την ιδέα έως την παραγωγή μεγάλης κλίμακας.

Η Rimac Technology είναι δημοσίως γνωστό ότι έχει συνεργαστεί με πολλούς μεγάλους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των Porsche, Hyundai, Kia, Automobili Pininfarina, Koenigsegg, Aston Martin, ενώ υπάρχουν πολλά πρόσθετα έργα που είναι ακόμα άγνωστα στο κοινό. Έχοντας παραδώσει εξαρτήματα για πολλά εξειδικευμένα έργα τα τελευταία χρόνια, η Rimac Technology ενισχύει την παραγωγική της ικανότητα και θα κατασκευάζει δεκάδες χιλιάδες συστήματα υψηλής απόδοσης ετησίως έως το 2024 και θα αυξήσει περαιτέρω σε όγκους εκατοντάδων χιλιάδων με προϊόντα που κυμαίνονται από μικρά υβριδικά συστήματα μπαταριών έως πλήρες κυλιόμενο πλαίσιο.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Rimac, ο Mate Rimac θα διευθύνει τόσο την Bugatti Rimac όσο και την Rimac Technology. Η Bugatti και η Rimac Automobili και οι δύο συνεχίζουν ως ξεχωριστές αντίστοιχες μάρκες, και οι δύο λειτουργούν ως μέρος της Bugatti Rimac με κοινές λειτουργίες Ε&Α και άλλες βασικές λειτουργίες, διατηρώντας παράλληλα τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις παραγωγής και τα κανάλια διανομής. Η Bugatti Rimac αντιπροσωπεύει την εταιρεία που θα αναπτύξει το μέλλον των οχημάτων Bugatti και Rimac, ενώνοντας πόρους και τεχνογνωσία στην έρευνα και ανάπτυξη, παραγωγή και άλλους τομείς.

Η Rimac Technology σήμερα είναι μια εταιρεία 1.000 ατόμων που εδρεύει στα περίχωρα του Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Από το 2023, ο Όμιλος Rimac, συμπεριλαμβανομένης της Rimac Technology, θα έχει την έδρα του στο νέο Rimac Campusέκτασης 200.000 τετραγωνικών μέτρων στα περίχωρα του Ζάγκρεμπ στην Κροατία. Αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει πάνω από 2.500 άτομα, το Campus ενσωματώνει κάθε πτυχή της δραστηριότητας του Ομίλου Rimac, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής του πλήρως ηλεκτρικού υπεραυτοκίνητου Nevera επόμενης γενιάς και της παραγωγής εξαρτημάτων μεγάλου όγκου για άλλους κατασκευαστές.

Ο Mate Rimac, Διευθύνων Σύμβουλος του Rimac Group, δήλωσε: «Αν επιστρέψουμε στην αρχή της επιχείρησης Rimac Automobili το 2009, το όνειρο για μένα ήταν να φτιάξω το δικό μου ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο. Με το Nevera πιστεύουμε ότι πετύχαμε αυτό το όνειρο, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που δεν είναι μόνο το ταχύτερο επιταχυνόμενο στον κόσμο, αλλά και άνετο, εύχρηστο και γεμάτο με την προηγμένη τεχνολογία μας. Αλλά το Nevera δεν είναι απλώς ένα αυτόνομο έργο, είναι μια βιτρίνα του τι μπορεί να κάνει η Rimac Technology χωρίς το κόστος ή τους περιορισμούς όγκου ενός κατασκευαστή μεγάλης κλίμακας. Τα e-Axles, το Torque Vectoring, τα συστήματα μπαταριών, η συνδεσιμότητα, η τεχνητή νοημοσύνη και αμέτρητα άλλα ηλεκτρικά συστήματα στο Nevera είναι όλα δικά μας δημιουργήματα και καθένα από αυτά μπορεί να κλιμακωθεί ώστε να ταιριάζει σε εφαρμογές που μπορεί να βρείτε σε μια σειρά οχημάτων υψηλότερης απόδοσης.»