Η Rolls Royce διευρύνει τη γκάμα των Black Badge μοντέλων της


Και οι Rolls Royce έχουν ειδικές εκδόσεις, τις Black Badge, οι οποίες εκτός από διαφοροποιημένη εμφάνιση έχουν και περισσότερα PS.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/11/2019

H Rolls Royce Cullinan είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό SUV, αλλά η παραδοσιακή βρετανική εταιρεία θεωρεί πως υπάρχουν περιθώρια να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακή. Αυτός είναι και ο λόγος που παρουσίασε την έκδοση Black Badge της, η οποία ήρθε να προστεθεί στις αντίστοιχες των Dawn, Wraith και Ghost.

Οι πιο πολλές διαφοροποιήσεις της Black Badge σε σχέση με τη στάνταρ εκδοχή της Cullinan εντοπίζονται στο εξωτερικό της, με την Spirit of Ecstasy να έχει γίνει πιο σκούρα καθώς είναι κατασκευασμένη από γυαλιστερό μαύρο χρώμιο.

Έτσι ταιριάζει και με το μαύρο χρώμιο που χρησιμοποιείται σε άλλες επιφάνειες, όπως το περίγραμμα της εμφατικής και μεγάλης μάσκας, του περιγράμματος των παραθύρων και την εξάτμιση. Σκουρόχρωμες είναι και οι ζάντες των 22’’, ενώ για πρώτη φορά σε Rolls Royce τα δισκόφρενα με τους τεράστιους δίσκους έχουν κόκκινες δαγκάνες.

Φυσικά μαύρα στοιχεία υπάρχουν και στο εσωτερικό διάκοσμο, όπως π.χ. η επικάλυψη από ανθρακόνημα στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα που δημιουργούν μια τρισδιάστατη αίσθηση. Παράλληλα εμφανίζεται και στην Cullinan η οροφή αλά έναστρος ουρανός.

Ο V12 των 6,8 lt αποδίδει στη Rolls Royce Cullinan Black Badge 608 PS και 900 Nm, έναντι 571 PS και 850 Nm της στάνταρ εκδοχής, ενώ με το πάτημα του κουμπιού Low στον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου ο ήχος γίνεται πιο μπάσος.