H Rolls-Royce Spectre "καταπίνει" χιλιάδες km στους -40C (video)


Μέχρι στιγμής, η νέα πρόταση των Βρετανών έχει καλύψει απόσταση 600.000 km ενώ μέχρι το τέλος των δοκιμών ο αριθμός θα φτάσει τα 2.500.000 km!

 

  • 31/3/2022

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το νέο ηλεκτρικό coupe της Rolls-Royce να δοκιμάζεται σε πολικές θερμοκρασίες. Αρχές Φεβρουαρίου είχαμε παρουσιάσει μια σειρά από κατασκοπευτικές φωτογραφίες της Spectre στις βόλτες που έκανε στον ευρωπαϊκό βορρά και στις οποίες είχε κρυφτεί επιμελώς ο εξωτερικός σχεδιασμός από το... trendy καμουφλάζ.

Οι Βρετανοί αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν ακόμα ένα φωτογραφικό πακέτο από τις δοκιμές που γίνονται αυτές της ημέρες στο Arjeplog της Σουηδίας, που απέχει μόλις 55 km από την Αρκτικό Κύκλο. Το στοιχείο που κάνει αυτό το μέρος ξεχωριστό είναι φυσικά οι χαμηλές θερμοκρασίες που αυτή την εποχή φτάνουν έως και τους -40 Βαθμούς Κελσίου.

Μέσα από τις ακραίες συνθήκες οι μηχανικοί της Rolls-Royce μπορούν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα ειδικά σε ότι αφορά το σύστημα μπαταριών και τις αντοχές του.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της εταιρείας, έγινε γνωστό ότι οι συστοιχίες μπαταριών θα ζυγίζουν συνολικά 700 kg και η κατασκευή τους έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργούν ως ηχομονωτικό "τείχος", μπλοκάροντας τους θορύβους που θα προσπαθούν να εισβάλλουν στην καμπίνα.

Μεγάλη εντύπωση φυσικά προκαλούν οι τεράστιοι τροχοί που έχουν διάμετρο 23 ιντσών και προσθέτουν έξτρα πόντους στο μήκους 5.18 m. αυτοκίνητο. Στη "μύτη" του καπό δεσπόζει το νέας σχεδίασης αγαλματίδιο του Πνεύματος της Έκστασης που συμβάλει και αυτό στον χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή της Spectre ο οποίος ορίζεται στο 0.26.

Θυμίζουμε πως η Spectre μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με τις Phantom και Cullinan, δηλαδή την Architecture of Luxury, που έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ενσωματώνει και ηλεκτροκινήτηρες εκτός από τους V12.

Τέλος, ο CEO της εταιρείας Torsten Mόller-Φtvφs ανακοίνωσε πως η Spectre θα διανύσει κατά τη διάρκεια των δοκιμών της σχεδόν 2.5 εκατ. χιλιόμετρα (!) που ένας κοινός οδηγός θα χρειαζόταν περίπου 400 χρόνια για να φτάσει σε αυτό το νούμερο. Μέχρι και σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 1/4 αυτής της απόστασης και έπεται συνέχεια...

Δείτε το video από τις δοκιμές...

 

Πηγή: Rolls-Royce