Rolls-Royce: To Πνεύμα της Έκστασης περνά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης


Το κλασικό διακοσμητικό αγαλματίδιο της Rolls-Royce δέχθηκε ένα σημαντικό λίφτινγκ και ετοιμάζεται να συνοδεύσει τις νέες ηλεκτρικές προτάσεις της εταιρείας.

  • 7/2/2022

Ζούμε σε μια εποχή που τα δεδομένα της αυτοκίνησης αλλάζουν και η μετάβαση στην επόμενη μέρα έρχεται πολύ πιο γρήγορα (και βίαια) απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Το Πνεύμα της Έκστασης, το γνωστό, κλασικό αγαλματάκι που κοσμεί το μπροστά μέρος των οχημάτων της Rolls-Royce δεν «ξέφυγε» και δέχθηκε μια σειρά σημαντικών αλλαγών προκειμένου και αυτό να μεταβεί αρμονικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Θυμίζουμε ότι το αγαλματίδιο εμφανίστηκε από τις πρώτες κιόλας προτάσεις της εταιρείας πριν από 100 χρόνια και παρουσιάστηκε επισήμως λίγο μετά τον τραγικό θάνατο του ιδρυτή Charles Rolls σε αεροπορικό δυστύχημα.

Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε πως η νέα μορφή που αποκτά το διακοσμητικό θα συνοδεύει όλες τις ηλεκτρικές προτάσεις που θα παρουσιαστούν τα επόμενα χρόνια, με πρώτη και καλύτερη την Spectre που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023.

Αυτό που έκανε η αρχικά η Rolls-Royce ήταν να μειώσει το ύψος του κατά 1.7 cm σε σχέση με το αυτό που χρησιμοποιεί σήμερα στα οχήματά της, φτάνοντας συνολικά τα 8.3 cm. Και δεν έμεινε εκεί. Παρεμβάσεις υπήρχαν και στον σχεδιασμό, με τα πόδια να μην είναι πια κολλημένα και τεντωμένα, αλλά να λυγίζουν ελάχιστα στα γόνατα και το αριστερό πόδι να βρίσκεται ελαφρώς πιο μπροστά.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως ο νέος σχεδιασμός έχει μελετηθεί ώστε να δίνει τα επιθυμητά αεροδυναμικά αποτελέσματα, παίζοντας τον δικό του ρόλο στον συντελεστή οπισθέλκουσας που θα δούμε στην επερχόμενη Spectre και η οποία φτάνει τα 0.26 Cd.

Όσοι πάντως δεν τρελάθηκαν με τη νέα πρόταση του Πνεύματος της Νίκης μπορούν να βρουν την προηγούμενη εκδοχή στα μοντέλα με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα την διατηρήσει μέχρι να σταματήσει η παραγωγής τους.