Η Skoda μάς... σερβίρει το πρώτο πιάτο του νέου Superb (photos)


Το νέο Skoda Superb κάνει ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη αποκάλυψή του, με τους Τσέχους να δίνουν στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της νέας γενιάς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: SKODA
  • 5/9/2023

Η Skoda έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες εικόνες και πληροφορίες σχετικά με το νέο μοντέλο, το οποίο μοιάζει περισσότερο με πρακτικό liftback παρά με ένα παραδοσιακό saloon. Η τέταρτη γενιά του Superb είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη, αφού το μήκος της είναι πλέον 4.912mm, δηλαδή 43mm μεγαλύτερο συγκριτικά με την τρίτη γενιά.

Το όχημα έχει επίσης ψηλώσει, αφού το ύψος του είναι 1.481mm, δηλαδή 12mm μεγαλύτερο. Το πλάτος του αυτοκινήτου και το μήκος του μεταξονίου έχουν παραμείνει ίδια, στα 1.834mm και 2.841mm, αντίστοιχα.

Εκτός αυτού, οι επιβάτες έχουν περισσότερο χώρο στην καμπίνα, με το ύψος της να ανασηκώνεται κατά 11mm στο μπροστινό, και 6mm στο πίσω μέρος. Όσο για τη χωρητικότητα του πορτπαγκάζ, έχει επίσης αυξηθεί κατά 20 lt και έχει φτάσει τα 645 lt.

Ο σχεδιασμός είναι αρκετά πρωτοποριακός, με την Skoda να υιοθετεί μια προσέγγιση που ευνοεί την αεροδυναμική του οχήματος, αφού έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,24 Cd.

Το εσωτερικό δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, όμως αναμένεται να «πατήσει» πάνω σε αυτό του Superb Combi, με την οθόνη αφής των 13 ιντσών και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να διατηρούνται. Οι περιστροφικοί επιλογείς Smart Dials θα έχουν επίσης τη θέση τους στην κεντρική κονσόλα, προσφέροντας διάφορες επιλογές και λειτουργίες, χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να αγγίξει την οθόνη.

Όσο για τις εκδόσεις του νέου Skoda Superb, θα είναι διαθέσιμες οι Sportline και Laurin & Klement, όπως κι οι απλούστερες, Essence και Selection, ενώ οι Active, Ambition και Style αποχαιρετούν την γκάμα. Το επίσημο ντεμπούτο της τέταρτης γενιάς του μοντέλου έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Νοέμβριο, σύμφωνα με την ίδια τη Skoda.