H Skoda θα φτιάχνει δικές της καλωδιώσεις


H έλλειψη καλωδιώσεων στον όμιλο VAG, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία οδήγησε τους υπεύθυνους της Skoda στην απόφαση να ξεκινήσουν να φτιάχνουν τις δικές τους καλωδιώσεις για να μην εξαρτώνται πολύ από τους προμηθευτές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/6/2022

Όπως έγινε γνωστό, η παραγωγή των συγκεκριμένων εξαρτημάτων θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα παραγωγή στο κεντρικό εργοστάσιό της, αυτό που βρίσκεται στη Mlada Boleslav. 

Σύμφωνα με τη Skoda, στη γραμμή παραγωγής εργάζονται προς το παρόν 35 κυρίες ο οποίες έχουν έρθει από το εργοστάσιο PEKM Kabeltechnik που βρίσκεται στην ουκρανική πόλη Lviv, οι οποίες απασχολούνταν σε αυτή τη διαδικασία πριν αρχίσει ο πόλεμος. Μάλιστα, αυτές θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν και άλλους εργαζόμενους που θα προστεθούν στη συνέχεια.

Οι καλωδιώσεις που θα κατασκευάζει η Skoda θα χρησιμοποιηθούν στα μοντέλα της για να αυξηθεί ο όγκος παραγωγής τους. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η τσεχική εταιρεία είχε αναγκαστεί να στραφεί σε προμηθευτές που έχουν έδρα στο Μαρόκο. 

Ο κ. Karsten Schnake, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda, δήλωσε σχετικά: «Τις τελευταίες εβδομάδες εργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας για αν μειώσουμε τις συνέπειες από τις ελλείψεις καλωδιώσεων εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Με μεγάλη αποφασιστικότητα καταφέραμε να αρχίσει πάλι η παραγωγή στην Ουκρανία σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυξήσουμε σημαντικά την παραγωγική ικανότητά μας. Τρέφουμε πολύ μεγάλο σεβασμό για τους συνεργάτες μας στην Ουκρανία οι οποίοι εξακολουθούν να μας προμηθεύουν υπό αυτές τις συνθήκες», κατέληξε ο κ. Schnake.