Η SsangYong αναζητά αγοραστή


ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ SSANGYONG ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ MAHINDRA ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ.

  • 21/6/2020

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον κορεατικό Τύπο, η Mahindra & Mahindra η οποία από το 2010 κατέχει το 75% των μετοχών της SsangYong, πρόκειται να αποσυρθεί από την κορεατική εταιρεία, πουλώντας το ποσοστό της. Ο Pawan Kumar Goenka, Διευθύνων Σύμβουλος της ινδικής εταιρείας ανακοίνωσε την πρόθεσή της για αποχώρηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η SsangYong χρειάζεται έναν νέο επενδυτή. Είμαστε συνεργασία με την εταιρεία για δούμε εάν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την επένδυση». 

Αυτή η αρνητική εξέλιξη ανάγκασε τα στελέχη της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας να στραφούν προς την εταιρεία συμβούλων Samsung Securities και την Rothschild για να διερευνήσουν για νέο ιδιοκτήτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ωστόσο οι δύο αυτές εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν σχετικά την είδηση. Η SsangYong ταλανίζεται για χρόνια από χρέη και, κατάσταση η οποία επιδεινώθηκε εντονότερα με την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η χρηματιστηριακή αξία του ποσοστού που κατέχει η Mahindra & Mahindra αποτιμάται στα 332 δισεκατομμύρια ουόν (περίπου 245.300.000 ευρώ). Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εξαγορά της SsangYong οι κινεζικές Geely Holding Group Company και BΥD Auto Company, ωστόσο και από αυτές δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο, σχετικά.