Η Tesla θέλει να παρέχει μπαταρίες σε ανταγωνιστές της


Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Elon Musk έκανε γνωστό ότι η Tesla μπορεί να δεχτεί προτάσεις συνεργασίας με αυτοκινητοβιομηχανίες που θα θέλουν μπαταρίες και τεχνογνωσία από αυτή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 31/7/2020

Ο κ. Elon Musk, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, εξέφρασε την άποψη ότι η εταιρεία δεν θα αρνηθεί τη συνεργασία με όποια άλλη εταιρεία απευθυνθεί σε αυτή για να της παρέχει τεχνογνωσία, τεχνολογικές λύσεις, λογισμικό και μπαταρίες, για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα θέλει να δημιουργήσει. Όπως έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Η Τesla είναι ανοιχτή να δώσει άδεια χρήσης λογισμικού και να παρέχει ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες (σε άλλες εταιρείες). Απλώς, προσπαθούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία επέκτασης της ανανεώσιμης ενέργειας, δεν θέλουμε να συντρίψουμε τους ανταγωνιστές μας»!

Η Tesla, στο πρόσφατο παρελθόν, παρείχε μπαταρίες στην Toyota και τη Mercedes-Benz. Θυμίζουμε ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία το 2010 είχε αποκτήσει ποσοστό 1,43% της αμερικανικής (έναντι 50.000.000 δολαρίων) και το 2016 το πούλησε. Στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου εκτιμούν ότι η πρόθεση των ανθρώπων της αμερικανικής εταιρείας να παρέχουν τεχνολογία και μηχανικά μέρη σε όποιον θελήσει να συνεργαστεί μαζί της, θα μειώσει σημαντικά το κόστος τόσο για τις παραδοσιακές εταιρείες όσο και για τις νεοφυείς που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα της παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων.