Η τιμή του κορυφαίου MINI GP JCW στη Μ. Βρετανία


Σχεδόν 40.000 ευρώ κοστίζει στη βρετανική αγορά η κορυφαία έκδοση του ΜΙΝΙ Hatchback, η οποία θα αποδίδει 306 ίππους και θα παραχθεί σε μόλις 3.000 αντίτυπα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/11/2019

Σε μόλις 3.000 αντίτυπα θα παραχθεί η κορυφαία έκδοση του MINI Hatchback η οποία θα φέρει τα διακριτικά GP και πρόκειται να αποκαλυφθεί στις 22 Νοεμβρίου στο Los Angeles των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Το MINI GP John Cooper Works, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, θα εφοδιάζεται με τον γνωστό από την παρουσία κάτω από το καπό των Countryman και Clubman, δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 306 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται με αυτόματος κιβώτιο διπλού συμπλέκτη καθώς και με ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Τις απαραίτητες αναβαθμίσεις πρόκειται να δεχθεί τόσο η ανάρτηση όσο και στο σύστημα πέδησης, ενώ εμφανείς θα είναι και οι παρεμβάσεις και στον αεροδυναμικό σχεδιασμό του αμαξώματος.

Μάλιστα σύμφωνα με τη MINI, η έκδοση GP αποτελεί ήδη την ταχύτερη πρόταση της βρετανικής φίρμας στην πίστα του Nurburgring «πέφτοντας» κάτω από το όριο των επτά λεπτών.

Το MINI GP JCW θα κοστίζει στη βρετανική αγορά περίπου 40.500 ευρώ (34.995 λίρες) και με δεδομένο ότι η παραγωγή του δεν θα ξεπεράσει τις 3.000 μονάδες θα πρέπει κανείς να βιαστεί για να το αποκτήσει.