H Toyota εξελίσσει το επόμενο Mirai


Όπως έγινε γνωστό, η Toyota θα παρουσιάσει το επόμενο Mirai εντός του 2020, το οποίο αναμένεται να είναι οικονομικά προσιτότερο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 26/9/2019

H Toyota παρουσίασε το Mirai στα τέλη του 2014, πρωτοπορώντας στην εφαρμογή των κυψελών καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε όχημα παραγωγής, έστω και περιορισμένης. Σε σχέση με τα κλασικά (sic) ηλεκτροκίνητα, το Mirai απέδειξε έμπρακτα ότι ένα όχημα αυτής της τεχνολογίας κάλλιστα είναι χρηστικό και πρακτικό στην καθημερινή χρήση (σημ.: το ίδιο έκανε και η Honda με το FCX Clarity, όπως ήταν αρχικά η ονομασία του, –Clarity, στη συνέχεια). 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Takeshi Uchiyamada, Πρόεδρος της Toyota, η ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει τη δεύτερη «γενιά» του Mirai την οποία πρόκειται να παρουσιάσει εντός του 2020. Αυτή, αναμένεται να είναι φθηνότερη σε ό,τι αφορά την τιμή αγοράς της, καθώς έχει εξελιχθεί η τεχνολογία και η τεχνογνωσία των ανθρώπων της Toyota. Μάλιστα, ο κ. Matt Harrison, Επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Toyota Ευρώπης, τόνισε ότι στόχος είναι να κοστίζει ένα όχημά της με κυψέλες καυσίμου περίπου το ίδιο με αυτό που θα στοιχίζει τότε ένα Plug-in Hybrid μοντέλο της.

Όπως δήλωσε ο κ. Harrison «θεωρούμε ότι μέχρι να παρουσιάσουμε την τρίτη “γενιά” του Mirai, το κόστος του θα είναι συγκρίσιμο με αυτό των οχημάτων με κινητήρα υβριδικής διάταξης. Πιστεύουμε ότι τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου έχουν μεγάλη δυναμική». Η τιμή του Mirai στην ιαπωνική αγορά είναι περίπου 60.000 ευρώ.