Η Toyota παραμένει πρώτη σε πωλήσεις παγκοσμίως


Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων που ανακοινώθηκαν, η Toyota ξεπέρασε τον Όμιλο VAG σε πωλήσεις το πρώτο τετράμηνο του έτους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ? ΑΡΧΕΙΟ.
  • 31/5/2022

Όπως έγινε γνωστό, η Toyota πούλησε παγκοσμίως πάνω από ένα εκατομμύριο περισσότερα οχήματα τους πρώτους τέσσερις μήνες της εφετινής χρονιάς συγκριτικά με αυτά του Ομίλου VAG. 

Με αυτό το δεδομένο, η ιαπωνική εταιρεία θέτει τις βάσεις να είναι στην κορυφή των ετήσιων πωλήσεων για τρίτη συνεχή χρονιά, στο τέλος του 2022. Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε, οι πωλήσεις της το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μειώθηκαν κατά 5,8% σε σχέση με αυτές του ίδιου περσινού τετραμήνου, κυρίως λόγω έλλειψης των ημιαγωγών.

Για τον Όμιλο VAG, η αντίστοιχη μείωση ήταν 26% τόσο εξαιτίας αυτού όσο και λόγω της έλλειψης καλωδιώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία και επηρέασε σημαντικά την παραγωγική διαδικασία και τις παραδόσεις των παραγγελθέντων αυτοκινήτων της. Επίσης, η πωλήσεις της στην κινεζική αγορά μειώθηκαν κατά 30% στο πρώτο τετράμηνο του έτους, συγκριτικά με πέρυσι, λόγω των περιορισμών για τον νέο κορωνοϊό και τις ελλείψεις εφοδιαστική αλυσίδα

Η Toyota φαίνεται ότι έκανε καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων ημιαγωγών ενώ επανεξέτασε το σχέδιο ετήσιας παραγωγής της και το προσάρμοσε στα νέα δεδομένα. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Akio Toyoda, ο Πρόεδρος της εταιρείας, είχε μιλήσει στους εργαζόμενούς της και είχε πει ότι θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του αρχικού σχεδίου σε συνεργασία με τους προμηθευτές της, για να μην υπάρξει μεγάλη πίεση και κατάρρευση της τροφοδοσίας των απαραίτητων εξαρτημάτων από αυτούς.