Η Toyota Supra αποκτά κιτ βελτίωσης από την TRD


To επίσημο τμήμα βελτιώσεων της εταιρίας Toyota Racing Development έδωσε στην δημοσιότητα τις εικόνες από την πρώτη απόπειρα μιας πιο extreme Supra.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/5/2019

Μπορεί ακόμα να μην έχει φθάσει στην αγορά και μόλις χθες να έκανε την επίσημη εμφάνισή τους στους δημοσιογράφους στην Ισπανία όπου και βρισκόταν το Car and Driver, όμως ήδη η Supra απασχολεί πολύ έντονα του βελτιωτές σε όλο τον κόσμο. Με πρώτη το επίσημη τμήμα της ίδιας της Toyota, το ΤRD το οποίο έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από μία "φτιαγμένη" Supra με ένα αεροδυναμικό body kit.

H TRD χρησιμοποιεί πλαστικά ενισχυμένα από carbon fiber σε όλα τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα που έχει προσθέσει. Υπάρχει νέο εμπρός splitter, πλευρικά skirts, και νέος διάκοσμος πίσω. Έχει προστεθεί επίσης ένα έξτρα τμήμα στην πίσω πόρτα για καλύτερη ροή του αέρα ενώ υπάρχει και μία μικρή επέκταση της αεροτομής στο πίσω μέρος. Τέλος εφοδιάζεται και με νέους τροχούς 19 ιντσών. 

Τα εξαρτήματα αυτά είναι διαθέσιμα προς το παρόν μόνο στην ιαπωνική αγορά, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 2.900 δολάρια για το splitter έως τα 5.183 δολάρια για τις ζάντες  (σύνολο γύρω στα 18.000 δολάρια). Πάντως η Supra έχει ξεκινήσει δυνατά με τις μετατροπές ανά τον κόσμο, με πολλές εταιρίες να ετοιμάζουν τα δικά τους body kits ενώ δεν λείπουν και προσπάθειες να αποκαταστήσουν την ιστορική συνέχεια του μοντέλου, με την τοποθέτηση του κλασικού 2JZ της Toyota κάτω από το καπό της νέας Supra.