Η Volkswagen ξεκινά ολιγόωρη εργασία στη Γερμανία


Τα ανώτατα στελέχη τη Volkswagen αποφάσισαν να εφαρμόσουν το μέτρο της ολιγόωρης εργασίας στα εργοστάσιά της στη Γερμανία για να αρχίσει σταδιακά η παραγωγή αυτοκινήτων σε αυτά.

  • 25/3/2020

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο και των αυτοκινητοβιομηχανιών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στη Volkswagen, αποφάσισαν την επανέναρξη της παραγωγής με την ολιγόωρη εργασία στα εργοστάσιά της στη Γερμανία και συγκεκριμένα σε αυτά της Σαξονίας, της Κάτω Σαξονίας και της Έσσης.

Το μέτρο αυτό θα αρχίσει να εφαρμόζεται έως τις 3 Απριλίου και θα αφορά σε 80.000 εργαζόμενους. Βάσει της γερμανικής νομοθεσίας, το κράτος θα πρέπει να καταβάλλει σε αυτούς το ποσό που υπολείπεται για να συμπληρωθεί εκείνο που λάμβαναν ως μισθό πριν την έναρξη της κρίσης. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στα εργοστάσια της Audi και Porsche. 

Σύμφωνα με τον κ. Bernd Althusmann, Υπουργός Οικονομικών στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Volkswagen, επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, αντιμετωπίζουν μια κατάσταση που μπορεί να αποβεί χειρότερη οικονομικά και από αυτή που επικράτησε το 2008-2009.

Η Volkswagen αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά το δίκτυο των αντιπροσώπων της και να λάβει μέτρα που να διευκολύνουν τις υποχρεώσεις τους προς αυτή. Η εταιρεία ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία των εργοστασίων της στην Κίνα.