Η VW θα χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο ως μοντέλο για τη νέα μονάδα παραγωγής EV


Η Volkswagen εξετάζει πιθανές τοποθεσίες κοντά στα κεντρικά της στο Wolfsburg για να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Φαίνεται πως θα βασιστεί στο μοντέλο της Tesla και το νέο της εργοστάσιο στο Βερολίνο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΒΑΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/12/2021

Ο Όμιλος Volkswagen  βρίσκεται σε αναζήτηση τοποθεσίας για να δημιουργήσει από το μηδέν ένα εντελώς καινούριο εργοστάσιο παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου βλέπει το νέο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο ως μοντέλο για την κατασκευή του νέου της εργοστασίου.

Το εποπτικό συμβούλιο της VW  ενέκρινε στις 9 Δεκεμβρίου το σχέδιο για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων κοντά στο κεντρικό εργοστάσιο της στο Wolfsburg. Αυτή η μονάδα παραγωγής μάλιστα προγραμματίζεται πως θα κατασκευάσει το κορυφαίο μοντέλο του project Trinity της VW  με προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Το Project Trinity της VW.
Το Project Trinity της VW.

Η απόφαση για την ακριβής τοποθεσία της μονάδας θα μπορούσε να ληφθεί ακόμα και μέσα στις επόμενες εβδομάδες και το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί εντός τριών ετών, όπως δήλωσε ο Christian Vollmer, Επικεφαλής Παραγωγής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αυτό σημαίνει ότι η κατασκευή θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από το εργοστάσιο Gruenheide της Tesla κοντά στο Βερολίνο, το οποίο στοχεύει να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών.

«Δεν θα χρειαστούμε περισσότερα από τρία χρόνια για να κατασκευάσουμε το εργοστάσιο Trinity», είπε ο Vollmer σε συνέντευξή του σε γερμανικό μέσο. Ο Vollmer πρόσθεσε ότι μόλις αποφασιστεί η τοποθεσία, η κατασκευή μπορεί να ξεκινήσει γρήγορα. «Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον τρέχοντα σχεδιασμό, το εργοστάσιο θα πρέπει να είναι έτοιμο το 2025, έτσι ώστε η παραγωγή και οι παραδόσεις να ξεκινήσουν όπως είχε προγραμματιστεί το 2026».

Ο στόχος είναι να κατασκευαστεί ένα μονοώροφο εργοστάσιο, γιατί αυτή είναι η πιο αποτελεσματική λύση, είπε ο Vollmer, ωστόσο εάν η περιοχή είναι πολύ μικρή, μπορεί να προκριθεί μια διώροφη κατασκευή.

Ο Vollmer δήλωσε επίσης ότι δεν ήθελε ακόμη να σχολιάσει την πιθανή τοποθεσία, αλλά σύμφωνα με αναφορές στον ξένο τύπο, τόσο η πόλη του Wolfsburg, όσο και οι γειτονικοί δήμοι προσπαθούν να επιλεγούν την κατασκευή του εργοστασίου.

Για να μπορέσει να ξεκινήσει γρήγορα την κατασκευή, η VW αναζητά συγκεκριμένα τοποθεσίες που είναι ήδη ανεπτυγμένες και για να τηρηθεί το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η συνοικία Warmenau του Wolfsburg, η οποία συνορεύει απευθείας με το βόρειο τμήμα του εργοστασίου της VW, είναι η επικρατέστερη για το νέο εργοστάσιο. Ο πάροχος υπηρεσιών ΙΤ και πληροφορικής Capgemini μάλιστα άνοιξε πρόσφατα μια νέα εγκατάσταση εκεί, κάτι που βοηθά στην ανάπτυξη της περιοχής.