Η υβριδική τεχνολογία κατακτά και τις μοτοσυκλέτες (Video)


Η Kawasaki έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φανερώνει την πρόθεσή της να δημιουργήσει ένα υβριδική διάταξης σύστημα το οποίο πρόκειται να τοποθετεί στις μοτοσυκλέτες της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/12/2020

Οι προσπάθειες των ανθρώπων της Kawasaki για τη δημιουργία ενός συστήματος υβριδικής διάταξης κινητήρα συνεχίζονται και το πιθανότερο είναι ότι θα παρουσιάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματά τους. Αυτό αφήνει να εννοηθεί η ιαπωνική εταιρεία με το βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

Σε αυτό, φαίνεται η δοκιμή που γίνεται στο υπό εξέλιξη σύστημα σε δυναμότερο. Η φιλοσοφία του δεν διαφέρει από αυτή ενός αντίστοιχου για αυτοκίνητο.

Έτσι, στην Kawasaki θέλουν να δημιουργήσουν μία υβριδική διάταξη κινητήρα στην οποία ο θερμικός θα κινεί την μοτοσυκλέτα σε κατά το ταξίδι ή κατά την κίνηση σε δρόμοταχείας κυκλοφορίας και παράλληλα θα φορτίζει τις μπαταρίες του συστήματος.

Κατά την κίνηση στην πόλη, όπου η ταχύτητα δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη, η μοτοσυκλέτα θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη, για όσο διάστημα επαρκεί η αποθηκευμένη ενέργεια που θα τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα.

Τέλος, κατά την κίνηση σε δρόμο του δευτερεύοντος οδικού δικτύου, το υβριδικόσύστημα θα εναλλάσσει την «πηγή» μετάδοσης της κίνησης, αναλόγως των αναγκών και του αναγλύφου.

Διαβάστε ακόμα:

Πρώτη δοκιμή για το νέο Toyota Yaris Hybrid

Δοκιμάζουμε την υβριδική Toyota Corolla Hybrid των 180 ίππων